Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Magický Messi" - Mundo Deportivo píše, že Messi sa aj vo veku 33 rokov naďalej rozvíja a z kráľa strelcov sa pretransformoval na najlepšieho asistenta v histórii La Ligy s 20. gólovými prihrávkami. Jeho novou pozíciou je mediapunta, ktorá ho vzdialila od bránky, ale zabezpečila mu viac priestoru a možností v útoku Barcelony. "Nemyslím si, že PSG sprístupnil Neymara na prestupovom trhu" - denník cituje Josepa Mariu Bartomeua. Antoine Griezmann prišiel o záver sezóny v La Lige, ale vráti sa na zápas s Neapolom. Real otestuje svoje postavenie v tabuľke zápasom s Granadou, ktorá bojuje o účasť v európskych pohároch. Sevilla si po víťazstve nad Mallorcou takmer zabezpečila postup do Ligy Majstrov. Športový arbitrážny súd dnes oznámi, či Manchester City zostane na dve sezóny mimo európske poháre. Cadiz po šiestykrát postúpil do Primera División.

"Dôvera v Granadu" - Sport informuje, že šatňa Barcelony verí, že mužstvo z Andalúzie ukradne Realu Madrid nejaké body a Villarrealu sa to podarí vo štvrtok. Denník píše, že Zidane má len Benzemu. Na vrchu titulky: Griezmann sa lúči s La Ligou. Espanyol je po prehre s Eibarom totálne na dne. Prechádzka Hamiltona vo Formule 1 a Sainz obsadil deviate miesto. Cadiz je prvým postupujúcim do Primera División.

"Ešte horšie" - L'Esportiu informuje, že Griezmann sa rozlúčil s La Ligou, kde podával neuspokojivé výkony a má štyri týždne na to, aby si vyliečil svalové zranenie a stihol tak zápas s Neapolom v Lige Majstrov. Espanyol láme rekordy po siedmej prehre v rade. Gól Lugo z poslednej akcie v zápase s Gironou zapríčinil, že mužstvo Franscisca stráca dva body na miesto zaručujúce priamy postup. Alex Palou sa vo svojich tretích pretekoch série IndyCar dostal na pódium. Hamilton sa vracia k dobrým návykom. Angličan vyhral štajerskú GP a Mercedes zaznamenal double. Lídrom klasifikácie pilotov zostáva Valterri Bottas.

"Návrat magického mužstva" - Marca píše, že Cadiz sa vracia do La Ligy po 14-ročnej odmlke. Oviedo zastavilo Real Zaragozu a umožnilo matematický postup lídrovi tabuľky. Cadiz ešte pred štyrmi rokmi hrával v Segunda División B. Denník informuje, že Real stojí pred záverečným šprintom a Zidane nechce robiť prepočty pred výjazdom na tak náročný štadión ako Los Cármenes. Cristiano Ronaldo má na konte 28 gólov a môže bojovať o Zlatú kopačku. Sevilla sa po víťazstve nad Mallorcou priblížila k Lige Majstrov.

"Návrat kráľa Vikingov" - AS píše, že Sergio Ramos, ktorý by bol najlepším strelcom v deviatich mužstvách Primera División, sa v kľúčovom zápase proti Granade vráti do hry spolu s Carvajalom. Zidane naďalej vynechal z nominácie Jamesa, ale povedal, že hráčom nikdy nebude pohŕdať. Na vrchu titulky: Prehra Realu Zaragoza s Oviedom zapríčinila, že Cadiz postúpil do Primera Division po 14-rokoch. Denník píše, že postup do Ligy Majstrov zachráni rozpočet Atléticu Madrid. Koniec sezóny v La Lige pre Griezmanna, ktorý bude kvôli zraneniu chýbať 3 týždne. Sainz kvôli chybe jeho tímu obsadil deviate miesto a vyhral Hamilton.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-07-13 08:47:37
Tak co to bude dneska? Penalta pre real, neuznany gol granady alebo obe naraz?
2020-07-13 13:13:20
Možnosti je veľa a rozhodca si môže vybrať nejakú Perézovú variantu.