Jeremy Mathieu ešte v júni tohto roku ukončil svoju aktívnu hráčsku kariéru. Dôvodom bolo vážne zranenie. Bývalý francúzsky obranca poskytol rozhovor pre Sporting Clube de Portugal, v ktorom porozprával niečo aj o pôsobení na Camp Nou.

Mathieu hrával ako profesionálny futbalista v rôznych krajinách celých 18 sezón. Barcelona si po neho prišla v čase, keď bol kapitánom Valencie. Zadák si v každom prípade nebol celkom istý, či mal na to urobiť takýto skok vo svojej kariére: "Nechcel som prestúpiť do Barcelony, ale z Valencie som odišiel kvôli prezidentovi," priznal Mathieu. "Z odchodu do Barcelony som mal trochu obavy, pretože som si myslel, že som nebol dostatočne dobrý," pokračoval.

Faktom zostáva, že Mathieu urobil všetko preto, aby zostal vo Valencii: "Po predstavení ponuky som Valencii poslal kontrakt, ktorý som od nej chcel. Povedal som, že zostanem, ak budú súhlasiť s podmienkami, ale odpovedali, že nemôžu. Odišiel som, pretože mi nechceli zaplatiť 200 000€ za sezónu navyše," dodal.

Hoci sa Mathieuovi nikdy nepodarilo vybojovať si stále miesto v základnej zostave Blaugranas, obranca je hrdý na to, čo v metropole Katalánska dosiahol: "Môj prvý rok bol fantastický. Tvrdia, že som nehrával veľa, ale zasiahol som do 56% dostupných zápasov a vyhral som tam všetky trofeje," uzavrel.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-07-25 15:33:24
Tak proč přestupoval ten ušák?