Katalánske denníky Mundo Deportivo a Sport informujú o veľkom záujme Manchestru City o Sergiho Roberta. Odchovanec La Masie debutoval v prvom tíme FC Barcelona v roku 2010 pod vedením súčasného tréner The Citizens. Guardiola si na hráčovi cení jeho všestrannosť, keď vie zahrať ako v obrane, tak aj v zálohe.

Manchester City tlačí na prestup Sergiho Roberta a chce ho získať už počas tohto letného prestupového obdobia. 28-ročný univerzál dokáže zahrať na niekoľkých pozíciách v obrane či v zálohe. Do elitného futbalu ho vytiahol v roku 2010 práve Pep Guardiola. Roberto má zmluvu na Camp Nou platnú ešte do roku 2022 a podľa správ katalánskeho denníka Sport, je v metropole Katalánska nadmieru spokojný a neplánuje odchod.

Katalánsky denník Mundo Deportivo pred nejakým časom priniesol informáciu o tom, že Sergi Roberto by zvážil odchod z Barcelony len v tom prípade, ak by sa mal pripojiť k mužstvu, ktoré v súčasnosti trénuje práve Pep Guardiola. Sergi Roberto v aktuálne sezóne najmä v jej koncovke predvádzal výborné výkony ako na pravom kraji obrany, tak aj v strede poľa, kde naozaj veľmi príjemne prekvapil. V Barcelone navyše patrí medzi jedného z kapitánov v mužstve.

Guardiola hráča trénoval dva roky a vie, čo od svojho bývalého zverenca môže očakávať. V každom prípade je veľmi otázne, či Sergi Roberto z Camp Nou skutočne odíde, nakoľko mať v kádri tak všestranného hráča, ktorý dokáže zaskočiť takmer za kohokoľvek, je pre mužstvo veľkou výhodou. A Guardiola o tom vie svoje.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2020-08-01 14:42:13
Guardiola sa nevyzna. Tu miestni odbornici vedia ze Roberto je srac a nema na Barcu. Co tam nejaky Pep s jeho nazormi.
2020-08-01 14:42:56
Ked uz radsej by som im dal Semeda a k Robertovi kupil Desta.