Médiá informujú, že Rafinha sa stal jedným z hlavných prestupových cieľov Evertonu. Brazílčan je pritom už veľmi dlho na prestupovom zozname Barcelony.

Rafinha je na predaj už nejaký ten čas a Katalánci ho teraz môžu predať do Evertonu. Blaugranas pritom naposledy predĺžili zmluvu s týmto hráčom len preto, aby zarobili na jeho predaji. V súčasnosti je jasné, že nedostanú tak vysokú čiastku, akú očakávali od Interu v roku 2018 po skončení hosťovania. V aktuálnej finančnej situácii je však každé euro v klubovej pokladnici vítané. Záložník má na stole niekoľko ponúk, no čakal na tú správnu z Premier League.

Rafinha má podľa správ médií patriť medzi trojicu hlavných prestupových cieľov Evertonu. The Toffees musia Barcelone zaplatiť približne 16 miliónov eur, pretože na toľko si Barcelona hráča cení. Záujem o Rafinhu má aj Celta Vigo, v ktorej bol záložník na hosťovaní počas uplynulej sezóny, no katalánsky denník Sport tvrdí, že môže zaplatiť len 12 miliónov eur. Nakoniec z prestupu nebolo nič. Katalánci sa v prípade Evertonu spoliehajú na to, že transfer dopadne úspešne a zároveň hráč prestúpi čím skôr.

S Barcelonou sa pritom kontaktujú rôzne kluby, ktoré majú záujem o Rafinhu. Predovšetkým ide o záujemcov z Talianska ako napríklad Lazio, Fiorentina či Turín. Pre hráča je v každom prípade prioritou Everton a ak anglický klub vyvinie dostatočné úsilie, prestup by mohol byť zrealizovaný v priebehu najbližších dní.

zdroj: sport.es Liverpool Echo
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-08-29 10:25:33
Uz nie do Lazia za 12 milionov??ked citam slovicko ,,moze" je mi jasne ze zase pojde na hostovanie a o rok sa tu nekonecna saga bude opakovat..
2020-08-29 11:54:33
Preco, ked chce iny klub hraca Barcelony tak stahuju sumu na minimum, ale ked chce Barcelona hraca ineho klubu su ochotny zanho dat aj dvojnasobok vid Coutinho, Griezman, Dembele. Chore vedenie nas dostalo do pozicie klubov ako Psq a ManCity zaco sa uprimne hanbim. Ak ma niekto zaujem o hraca Barcy nech zaplati tolko, kolko pozaduju alebo by som sa s nimi ani nebavil. Rafinha nie je natolko zly alebo nebere taky obrovsky plat, ze by nemohol naskakovat z lavicky. Tak ak niekto nema 20 mil. na prestup nech si kupi Vladka Weissa!