Faitout Maouassa mal nahradiť Juniora Firpa na Camp Nou. Vyhliadol si ho Éric Abidal ako športový riaditeľ klubu ešte pred svojim odchodom z postu.

Éric Abidal mal jasný plán. Ešte pred prehrou Barcelony 2:8 s Bayernom Mníchov, mal bývalý športový riaditeľ pripravený rad prestupových cieľov. Neskôr však rezignoval. Jednou z pozícií, ktorú chce Abidal posilniť, bol post ľavého beka. Bol si istý, že Junior Firpo z Camp Nou odíde a ako náhradu si zvolil dvojicu mladíkov z Ligue 1.

L'Equipe tvrdí, že prvou voľbou sa stal Faitout Maouassa, hráč Rennes, ktorý pôsobil na hosťovaní v Nimes. Počas uplynulej sezóny odohral 32 zápasov, v ktorých strelil 3 góly a na ďalšie 2 prihral. Jeho cena sa pohybuje na úrovni 12 miliónov eur. Druhou možnosťou mal byť Rayan Aït-Nouri, 19-ročný ľavý bek pôsobiaci v Angers.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-09-14 16:10:30
Nech ide do riti s takýmito francuzikmi
2020-09-14 16:42:43
Ako je možné, že si nikto ešte nevšimol ten supertalent z Rennes (Eduardo Camavinga). Deschamps ho už povolal do repre a to má 17! rokov. Rekordný predaj Rennes je Sarr za €30M do Watfordu, takže by sa dal získať relatívne lacno (+zmluvu má len do 2022). Na čo čakáme, či na to kým ho kúpi nejaký veľkoklub a budeme ho kupovať za €140M? Toto je ten istý prípad ako Dembéle, ten tiež vtedy žiaril za Rennes a mohli sme ho mať za €15M, no príliš dho sme váhali, tak ho kúpil Dortmund za €15M a o rok nám ho predali za 9-násobnú sumu!!