Madridský denník AS publikoval článok, v ktorom kritizoval Josepa Mariu Bartomeua za jeho 'falošnú revolúciu' v kádri FC Barcelona. Denník tvrdí, že prezident Barcelony pred časom nasľuboval veľa, ale pre obnovu tímu neurobil takmer nič.

AS píše, že definitívnou bodkou za vedením Josepa Mariu Bartomeua môže byť to, že už čoskoro v klube skončí revolúcia, ktorá revolúciou vôbec nebola. Prezident Bartomeu 14. augusta po prehre s Bayernom Mníchov ubezpečil, že v nasledujúcich týždňoch budú prijaté rozhodnutia a mnoho rozhodnutí bolo prijatých už skôr. Vtedy boli všetci presvedčení, že ide o koniec Club de Amigos a z klubu odídu aj veľké mená v šatni Blaugranas, napríklad taký Luis Suarez. Až na Ivana Rakitića sa však zatiaľ nič nezmenilo.

Bartomeu o niekoľko dní oznámil, že klub pripraví adekvátnu rozlúčku legendám klubu a barcelonismo to vnímalo ako znak veľmi potrebnej revolúcie. Uplynul mesiac, ale v klube je všetko po starom. Odišiel Rakitić, ale ten v uplynulej sezóne nepatril medzi hráčov základnej zostavy a médiá informujú o tom, že k odchodu má veľmi blízko Arturo Vidal, no ten taktiež nezohráva v mužstve rozhodujúcu úlohu. Hráči ako Alba, Busquets, Suarez či Piqué sú stále v klube. Pritom Piqué po prehre s Bayernom ponúkol svoj odchod, aby uvoľnil miesto mladým, pokiaľ to bude potrebné.

10 hráčov základnej zostavy v zápase s Bayernom Mníchov - Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Sergi Roberto, Messi a Suárez - je stále v mužstve. Vedenie Barcelony zároveň nedokáže predať mnohých hráčov ako napríklad Todiba, Firpa, Braithwaitea či Rafinhu. Hráči, ktorí by v mužstve skutočne znamenali revolúciu, napríklad príchod Lautara Martíneza, tak tých si Barcelona nevie dovoliť kúpiť, pretože v klubovej pokladnici nie je nič.

Slová Lea Messiho o tom, že Barcelona už veľmi dlho nemá športový projekt, naberajú zo dňa na deň na sile a sú čoraz pravdivejšie. Bartomeu teraz nie je zástancom dlhodobých kontraktov aké podpísal s Umtitim, Albom či Busquetsom. Prezident má obavy z toho, ako budú reagovať odchovanci. Barcelona využila Ronalda Koemana, aby ten povedal, že vo svojich plánoch nepočíta s Luisom Suarezom a teraz všetko smeruje k tomu, že Barcelona Suareza nebude schopná predať a ten zostane v kádri spolu s Messim, ktorý zostal v klube z donútenia.

Revolúcia prezidenta Barcelony sa nevydarila. Alebo existuje ešte jedna možnosť a teda, že prezident už dopredu vedel, že nič z toho sa jednoducho nepodarí. O niekoľko mesiacov aj tak končí vo funkcii a táto posledná misia obnovy mužstva by aj tak nezlepšila jeho pošramotenú povesť.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

8 komentáre
tunno Premium
2020-09-17 15:41:28
Pritom tak 120 m predajmi rozhodne mohol zarobit. Za to mohol byt utocnik aj LB.
2020-09-17 15:44:14
Držal sa tam ako kliešť dokedy sa to dalo. Doteraz neplnil sľuby, ktoré dával a prepekalo sa mu to. Dúfam, že teraz ho s hanbou vyhodia a zažalujú za žalostné hospodárenie. Hravo prekonal svojimy podvodmy aj Rosella.