Lionel Scaloni, tréner reprezentácie Argentíny, odštartoval prípravy na kvalifikáciu na Majstrovstvá sveta v roku 2022 v Katare. Tréner Albicelestes poskytol rozhovor pre TNT a potvrdil, že zvažuje povolanie Lea Messiho. Ak by sa tak stalo, Messi by Barcelone chýbal v niekoľkých októbrových zápasoch.

"Messiho situácia bola, našťastie, veľmi rýchlo vyriešená. Prijal rozhodnutie a dúfam, že teraz už pôjde všetko dobre," poznamenal tréner Argentíny.

Argentína hrá kvalifikačné zápasy na MS 2022 s Ekvádorom a Bolíviou v termínoch 8. a 13. október. Zatiaľ nie je známe, či všetci hráči budú môcť pricestovať na tieto zápasy vzhľadom na obmedzenia súvisiace s pandémiou koronavírusu: "Sme v kontakte s klubmi a v súčasnosti nás nikto o ničom neinformoval. Všetko je v rukách vlád a ich rozhodnutí, my môžeme urobiť len veľmi málo, teda až na vyjadrenie našich obáv. Tu by sa to vzťahovalo na hráčov, ktorí by prileteli spoza Argentíny. Musíme počkať na rozhodnutia, termíny zápasov sa blížia a stále nevieme, či hráme, či nie," povedal Scaloni.

Ak Scaloni povolá aj Messiho, kapitán Barcelony bude musieť dodržať všetky príslušné nariadenia. FIFA možno bude komunikovať s príslušnými európskymi vládami, aby hráči mohli vycestovať na októbrové kvalifikačné zápasy. Organizácia má na rozhovory len veľmi krátky čas, pretože tieto rozhodnutia musia byť prijaté čoskoro.

Ak Messi akceptuje pozvánku do reprezentácie, ale v mieste konania by musel absolvovať karanténu, to by znamenalo, že do Argentíny by musel vycestovať o 2 týždne skôr. Kvôli tomu by Barcelone chýbal v zápasoch proti Villarrealu, Celte Vigo a Sevilli. Je veľmi ťažké si to predstaviť, ale takto vyzerá realita dnešného sveta poznačeného pandémiou koronavírusu.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
Marian Premium
2020-09-18 15:55:32
No ale to by sa týkalo aj iných reprezentantov, napr. Coutinho, Suarez, ... ak sa bavíme o Juhoameričanoch.
2020-09-18 15:56:41
jžš tie opatrenia ma už serú.. načo 2 týždne? nech ide max. týždeň do predu a stačí a nie tie pridrbané opatrenia 2 týždne, korona aj tak nič nerobí, maximálne si trošku pokašleš, ale to aj chrípka je nebezpečnejšia a umiera na ňu viac ľudí...