Samuel Umtiti sa už veľmi dlho borí s problémovým kolenom, ale zdá sa, že jeho rehabilitácia sa postupne končí a už čoskoro by sa mohol vrátiť na trávniky. Dnes v tomto smere urobil ďalší krok vpred, keď si zahral v prípravnom zápase rezervy s juvenil A.

Ronald Koeman na včerajšej tlačovej konferencii informoval, že Umtiti sa objaví v priateľskom zápase Barcelony B, aby si overil svoj zdravotný stav počas zápasu, hoci prípravného. Madridský denník AS informuje, že zápas Barcelony B s juvenil A trval 60 minút a bol zložený z dvoch polhodinových polčasov. Francúz si zahral po boku Arnau Comasa a neskôr Santiaga Ramosa Minga. Madridský denník tvrdí, že Umtitiho pocity boli pozitívne. Obrancovi samozrejme chýbal zápasový rytmus, ale najdôležitejšie je, že po tak dlhom čakaní sa konečne mohol vrátiť na ihrisko a zahrať si v akomkoľvek zápase, aby absolvoval ďalší test pre definitívnym návratom do futbalového kolotoča.

Stále však nemáme konkrétne informácie o tom, kedy by sa Umtiti mal vrátiť do kádra Barcelony. Všetko nasvedčuje to, že sa tak stane už čoskoro. Rozhodnutie závisí od lekárov klubu, ale nie je nutné sa zbytočne ponáhľať a to z prihliadnutím na históriu zranení v prípade obrancu. V hre je totiž zvyšok jeho kariéry. Vzhľadom na dlhotrvajúce problémy sa naposledy objavil na trávniku 27. júna v zápase s Celtou. Teraz musíme počkať na to, ako bude Umtitiho koleno reagovať na zápasovú záťaž.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-12-02 17:47:04
Vůbec bych se nezlobil, kdyby chytil formu a vytlačil ze sestavy nespolehlivého Lengleta. Dost bych mu to přál.
2020-12-02 17:57:49
"tak byl top 3 nejlepší stoper světa" tak tak dost lidí na to už za pomělo.