UEFA zverejnila nomináciu na najlepšiu základnú jedenástku za rok 2020, v ktorej sa nachádza 5 brankárov a po 15 obrancov, záložníkov a útočníkov. Z hráčov Barcelony sa v nominácii nachádza len Leo Messi, ktorý sa na zozname ocitol už po 15-krát v rade.

Zoznam nominovaných hráčov vybrala redakcia UEFA.com v spolupráci s 'technickými pozorovateľmi', ktorí moderovali poradie na základe výkonnosti hráčov od januára do decembra tohto roku. Najviac nominovaných hráčov má Bayern (10) a Liverpool (8). Bundesligu a Premier League reprezentuje po 15 hráčov, no La Ligu len štyria. Ako sme spomínali v úvode, katalánska Barcelona má zastúpenie len v jednom hráčovi. Najlepšiu jedenástku vyberú fanúšikovia prostredníctvom internetového hlasovania na stránke UEFA.

Zoznam nominovaných

Brankári: Alisson, Anthony Lopes, Keylor Navas, Manuel Neuer, Jan Oblak.

Obrancovia: David Alaba, Trent Alexander-Arnold, Ángelino, Juan Bernat, Alphonso Davies, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Hans Hateboer, Joshua Kimmich, Presnel Kimpembe, Sergio Ramos, Andy Robertson, Thiago Silva, Dayot Upamecano, Virgil van Dijk.

Záložníci: Thiago, Houssem Aouar, Ever Banega, Nicolo Barella, Kingsley Coman, Kevin De Bruyne, Bruno Fernandes, Alejandro Gómez, León Goretzka, Kai Havertz, Jordan Henderson, Josip Ilicić, Marquinhos, Thomas Müller, Marcel Sabitzer.

Útočníci: Erling Haaland, Ángel Di María, João Felix, Serge Gnabry, Ciro Immobile, Harry Kane, Robert Lewandowski, Romelu Lukaku, Sadio Mane, Kylian Mbappe, Leo Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah, Reheem Sterling.

Európska futbalová organizácia spustila aj hlasovanie v prípade najlepšej ženskej futbalovej jedenástky. Medzi kandidátkami sa ocitlo až 8 futbalistiek Barcelony. Viac nominovaných hráčok majú len Lyon a Wolfsburg. V drese Blaugranas sú nominované: Sandra Panos, Mapi León, Marta Torrejon, Kheira Hamraoui, Alexia Putellas, Caroline Graham Hansen, Jenni Hermoso a Asisat Oshoala. Hlasovať môžete po kliknutí na rovnaký odkaz ako v prípade mužskej zostavy.

zdroj: UEFA.com
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-12-03 13:07:52
Ten utok sa neda poskladat Messi Ronaldo Mbappe Neymar Lewandowski Haaland Immobile vsetci si tam zasluzia byt
kluc Premium
2020-12-03 13:39:58
Neuer-TAA-van Dijk-Kimmich-Robertson
Henderson, de Bruyne, Fernandes
Haaland, Lewandovski- Immobile
podľa mňa