Ďalším mladým hráčom FC Barcelona, ktorý si začína dláždiť cestu do prvého tímu, je Ilaix Moriba. Už onedlho môže debutovať v drese Blaugranas pod vedením Ronalda Koemana. V súčasnosti už trénuje spolu so staršími kolegami.

"Je výnimočný, v La Masii nie je veľa hráčov s jeho profilom," hovorili niektorí už v čase, keď Moriba hrával ešte v alevín. Záložník rýchlo preskočil niektoré kategórie a vo svojej prvej sezóne v juvenil A často hrával v Barcelone B Garcíu Pimientu. Ilaix Moriba už o niekoľko dní oslávi 18 rokov a rozhlasová stanica Cadena SER tvrdí, že onedlho môže byť oficiálne zaregistrovaný ako hráč FC Barcelona B. Rezerva už vyplatila svoje nesplatené finančné záväzky a môže registrovať nových hráčov.

Prednedávnom sa o Moribu zaujímal Manchester City, Juventus, Chelsea a Borussia Dortmund. Hráč mohol odísť z Barcelony zadarmo, ale tá sa však odchýlila o zaužívaných postupov a mladíkovi ponúkla skutočne lukratívnu zmluvu. Ako je vidieť, oplatilo sa. Katalánsky denník Sport píše, že v posledných mesiacoch mali o záložníka záujem aj kluby ako RB Lipsko či Borussia Mönchengladbach. Najprv však s jeho odchodom nesúhlasil Éric Abidal, hoci ľudia z prostredia hráča nemali nič proti hosťovaniu.

Neskôr si Moribu všimol Ronald Koeman, ktorý ho začal pozývať na tréningy prvého tímu. Na trávnik ho mohol poslať už v nedávnom zápase proti Granade, ale rozhodol sa počkať. No tréner v neho verí, takže môžeme očakávať, že Moriba si premiérový štart v Áčku pripíše už čoskoro.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
Marian Premium
2021-01-16 07:59:55
Admini, pred zápasom v CdR proti Cornelle ho treba zaradiť do kádra v tipovačke, aj keď asi základ nebude hrať, možno bude striedať.