Včerajší tréning prvého tímu FC Barcelona priniesol aj pozitívnu správu v podobe účasti Ronalda Arauja, ktorý sa vracia po zranení členka. Existuje šanca, že Uruguajčan bude môcť nastúpiť už v sobotňajšom zápase proti Seville. Pre 21-ročného stopéra by išlo o tretí zápas s Gerardom Piquém v obrane.

Araujo sa chcel vrátiť už na prvý zápas proti PSG, ale vzhľadom na povahu zranenia by to bolo veľmi skoro. Médiá teraz v každom prípade informujú, že v kádri sa môže ocitnúť na zápas proti Seville. Pre Barcelonu sa jedná o mimoriadne dôležitý duel. Andalúzania majú v tabuľke La Ligy len o 2 body menej ako Katalánci a okrem toho jeden zápas k dobru. Barcelona môže v prípade prehry prehĺbiť stratu na Atlético a Real Madrid. Tento zápas je z tohto pohľadu pre Barcelonu mimoriadne dôležitý, nehovoriac o morálke v tíme.

Koeman bude preto čeliť dileme, či vzhľadom na slabú formu Lengleta a Umtitiho vsadiť na Arauja už teraz. Najmä preto, lebo Piqué sa po dlhotrvajúcom zranení vrátil len nedávno. Termín návratu Uruguajčana bol stanovený približne na 28. februára a dnes by tak mohol od lekárov dostať zelenú. Madridský denník AS tvrdí, že lekári sú v tomto smere optimistickí, ale nie je zrejmé, ako k situácii pristúpi Koeman, ktorý môže mať pochybnosti o zápasovom rytme mladého obrancu. Mundo Deportivo na druhej strane píše, že plán je taký, aby Araujo do zápasu naskočil z lavičky a v základnej zostave sa objavil až v pohárovom zápase, ktorý je na programe v polovici budúceho týždňa.

Katalánsky denník Sport k téme dodáva zaujímavosť - v prípade Piquého s Araujom pôjde len o druhý spoločný zápas od prvej minúty v tejto sezóne. Doteraz zahrali v základe jedine v zápase so Sevillou. Okrem toho spoločne odohrali niečo viac ako polovicu zápasu s Celtou, kvôli červenej karte Lengleta. V týchto dvoch zápasoch inkasovali len jeden gól, ale nemali vplyv na jeho inkasovanie. Veľa poukazuje na to, že prinajmenšom v jednom zo zápasov so Sevillou uvidíme na trávniku stopérsku dvojicu v zložení Piqué - Araujo. A nielen fanúšikovia vkladajú do tejto spolupráce veľké nádeje.

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-02-26 09:54:46
Konečne, náš najlepší hráč po Leovi, De Jongovi a Pedrim pre mňa
2021-02-26 09:56:00
V nasledujúcich dôležitých zápasoch dúfam v dvojicu Araujo Mingueza.