Joan Laporta nezaháľa a naplno využíva svoje kontakty s agentmi aj vo futbale celkovo. Kým doteraz sme zo strany novinárov počúvali len o príchode Erlinga Hålanda, nový prezident Barcelony usilovne pracoval na návrate Neymara na Camp Nou.

Neymar pred časom uviedol, že by chcel hrať s Messi a to už v nasledujúcej sezóne: "Čo najviac chcem, je opäť hrať s Messim - opäť si to s ním na ihrisku užívať. Chcem s ním hrať už na budúci rok, v budúcej sezóne sa to musí podariť," uviedol pre ESPN. Vtedy nebolo jasné, či sa Neymar presťahuje Camp Nou alebo Messi po skončení zmluvy do Parku Princov. Teraz je zrejmé, že možnosť A je správna.

Joan Laporta sa vo futbale pohybuje veľmi dlho a vie ako to na prestupovom trhu chodí. Počas predvolebných diskusií neraz uviedol, že nebude diskutovať o menách hráčov, pretože to zvýši ich cenu. Špekulácie nechal novinárom, tí začali písať najmä o Erlingovi Hålandovi a nové vedenie FC Barcelona medzičasom s pomocou tejto dymovej clony pracovalo na transfere Neymara.

V každom prípade je zrejmé, že táto operácia je finančne náročná a vzhľadom na katastrofálnu finančnú situáciu v Barcelone, takmer neuskutočniteľná. Barcelona v každom prípade našla schodné riešenie, ktoré sa pozdáva aj predstaviteľom Parížanov. Do operácie bude zahrnutá dvojica hráčov Blaugranas - menovite Griezmann a Coutinho. Kým s Coutinhom na Camp Nou vôbec nepočítajú a v tejto sezóne si kvôli zraneniu už aj tak nezahrá, Griezmann sa postupne dostáva do formy a začína byť platným hráčom.

Katalánci však k výmene budú musieť aj niečo doplatiť, no médiá v súčasnosti neuvádzajú výšku tejto čiastky. Faktom ale zostáva, že už len na mzde týchto hráčov sa ušetrí dostatočne veľa na to, aby klub dokázal pokryť finančné požiadavky brazílskej hviezdy a neporušiť tým platový strop v klube.

Zdá sa, že Laportovi sa podaril v skutku husársky kúsok, pretože v posledných dňoch sa začali objavovať správy o tom, že prebehli prvé stretnutia medzi Laportom a Messim vo veci predĺženia zmluvy v prípade Argentínca. Médiá tvrdia, že obe strany majú z rokovaní veľmi dobrý pocit a zdá sa, že Messi nakoniec zmluvu predĺži. Všetko poukazuje na to, návrat Neymara je esom v rukáve Laportu, ktoré kapitána Barcelony nakoniec presvedčí k zotrvaniu.

zdroj: 1. apríl | uvidíme, kto článok dočíta až sem
foto: twitter

Diskusia

19 komentáre
2021-04-01 09:30:48
:D akože aj som tomu pár sekund veril :D
2021-04-01 09:31:32
Nie je dnes náhodou prvý apríl? :DDDDDD