Yusuf Demir patrí medzi objavy končiacej sa predsezónnej prípravy a všetko poukazuje na to, že čoskoro môže debutovať aj v La Lige. Ronald Koeman je veľmi spokojný s výkonmi hráča a pogratuloval športovému oddeleniu k úspešnému transferu.

Demir sa pripojil k Barcelone na ročné hosťovanie a Katalánci ho potom môžu kúpiť za 10 miliónov eur. Podľa prvotných predpokladov sa mal pripojiť k Barcelone B, ale Ronald Koeman ho vzal s prvým tímom na predsezónu. Mladý Rakúšan sa potom objavil v štyroch z piatich zápasov v základnej zostave a zanechal veľmi dobrý dojem. Jeho príbeh pripomína ten Pedriho spred 12 mesiacov. Očakávalo sa, že aj záložník sa najprv rozohrá v rezerve, no postupne sa stal pre Koemana prvou voľbou.

Tréner blahoželal Ramonovi Planesovi a športovému oddeleniu klubu za to, že Rakúšana stiahli do Barcelony. Klub prechádza veľmi ťažkým obdobím a nemá voľné zdroje na to, aby si mohol dovoliť kúpiť nové posily, takže podpis tak talentovaného hráča je veľkým úspechom. Yusuf Demir môže byť jednou z iskierok nádeje pred štartom nadchádzajúcej sezóny. Pred rokom mužstvo posilnil Pedri, ktorý sa potom prebojoval do najlepšej zostavy EURO2020 a na Olympiáde v Tokiu získal striebornú medailu. Pedri má všetko preto, aby sa na Camp Nou stal miláčikom culés.

Ronald Koeman už neraz ukázal, že ak narazí na problémy z pohľadu kádra, neváha vsadiť na veľmi mladých hráčov. V jeho prvej sezóne na Camp Nou sa do prvého tímu prebojovali Pedri, Ilaix Moriba či Oscar Mingueza. Teraz možno nastal čas pre Yusufa Demira. Ak Barcelona nestihne zaregistrovať Memphisa Depaya a Frenkie de Jong sa na zápas s Realom Sociedad nestihne zotaviť, je možné, že v nominácii sa objaví aj Demir.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-08-13 13:01:56
Prípravné zápasy som nevidel, popíšete mi pls niekto, ako chlapec zahral ?
2021-08-13 13:03:39
Fajn dával góly príprava je7l príprava liga je liga sezóna je dlha tam sa to ukáže na čo ma