Novinári prichádzajú s ďalšími informáciami, ktoré poukazujú na to, prečo Ronald Koeman nakoniec zostal trénerom FC Barcelona. Joan Laporta bol ešte minulý štvrtok rozhodnutý prepustiť holandského trénera, čo povedal aj niektorým novinárom, ale už v sobotu ho verejne podporil. Ako informuje katalánska televízia TV3, veľkú zásluhu na tom má Jordi Cruyff.

Prezident a tréner absolvovali dva rozhovory, počas ktorých dokázal Koeman presvedčiť Laportu. Iniciátorom týchto rozhovorov bol Jordi Cruyff, ktorý sa v piatok skontaktoval s prezidentom a pokúsil sa ho presvedčiť, aby neodvolal Koemana a ukončil mediálnu šou, ktorá trvala niekoľko týždňov. Jordi trval na dialógu a na tom, aby Laporta dal Koemanovi poslednú šancu. Holanďan má k dispozícii niekoľko zápasov na to, aby jeho mužstvo začalo získavať lepšie výsledky. Koeman už bude mať čoskoro k dispozícii ďalších hráčov, ktorí sa vracajú do hry po zraneniach.

Rozhovor Laportu s Koemanom prebehol v sobotu ráno a prezident o niekoľko hodín verejne podporil trénera prvého tímu. Následne Koeman zasadol do lóže na Wanda Metropolitano a vedľa neho sme mohli vidieť Jordiho Cruyffa. Podľa informácií TV3 bude Jordi Cruyff odteraz pomáhať Koemanovi a podporovať ho pri jeho ďalšej práci. Zdá sa, že tréner bude mať k dispozícii niekoľko týždňov na prácu. Po reprezentačnej prestávke čakajú Barcelonu zápasy proti Valencii, Dynamu Kyjev a Realu Madrid.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

8 komentáre
2021-10-05 16:59:50
Čo na toto povie Johann? ?
Revive Premium
2021-10-05 17:03:34
Komentáre o tom, ako Jordi zradil svojho otca o 3,2,1....