Ronald Koeman musí po skončení októbrovej reprezentačnej prestávky posúdiť zdravotný stav kádra prvého tímu FC Barcelona. Ronald Araujo je oficiálne zranený a Sergiño Dest síce hral, no zdravotne na tom nie je úplne v poriadku. Tréner Barcelony pritom musí zostaviť základnú jedenástku na blížiaci sa ligový súboj proti Valencii.

Dest, ktorý strelil parádny gól do siete Kostariky, bude posledným hráčom, ktorý sa vráti do Barcelony po repre brejku, no pred zápasom proti Valencii nebude mať dostatok času na odpočinok. Zdá sa, že proti Los Che si v strede obrany zahrajú Éric García a Gerard Piqué. Otáznik však visí nad obsadením pozícií pre krajných obrancov. Jordi Alba by mal byť trénerovi k dispozícii, zatiaľ čo na pravej strane si zahrajú Oscar Mingueza alebo Sergi Roberto.

Väčšie problémy má holandský tréner v Lige Majstrov na zápas proti Dynamu Kyjev, pretože Araujo ho kvôli zraneniu vynechá a Éric García je suspendovaný kvôli červenej karte. To znamená, že k Piquému sa pridá niekto z dvojice Lenglet - Umtiti. Lenglet v tejto sezóne odohral dokopy 96 minút, z toho celý zápas proti Getafe a pár minút proti Realu Sociedad, Levante či Atléticu Madrid. Umtiti sa v oficiálnom zápase v prebiehajúcom ročníku ešte nepredstavil.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2021-10-16 11:13:36
Tusim redaktori zabudli na Minguezu, ktory minuly rok odohral svoje na stoperovi.
2021-10-16 12:15:53
Konečne by mal dostať šancu aj Umtiti.Pri tej biede čo predvádzaju naši stopéri až na Arauja ,možno že bude z nich najlepší.