Marc-André ter Stegen bol v posledných týždňoch kritizovaný. Slabinou Barcelony v posledných týždňoch bola defenzíva a to v dôsledku slabej formy obrancov, ale aj brankára. Často sme teda sledovali to ako Barcelona inkasovala hneď z prvej strely na bránu.

Nemeckému brankárovi však často nebolo do reči, keď gól dostal po chybách jeho spoluhráčov, ktorí mu navyše zákroky nijako neuľahčili. Zároveň sme postrehli, že Ter Stegen dlho nezaznamenal žiadny špičkový zákrok, pritom výborné zákroky v minulosti predvádzal často a neraz zachránil mužstvu body. V 13 zápasoch tejto sezóny však musel 15-krát vytiahnuť loptu zo siete.

V Kyjeve sa mu v každom prípade darilo. Zaznamenal trojicu kľúčových zákrokov pri protiútokoch súpera, čím mužstvo podržal nad vodou. "Teraz nám chýbali útočníci, ale v druhom polčase sme boli lepšie rozostavení a to útočníkom pomohlo. V posledných zápasoch boli súperi nebezpeční a skórovali z prvej šance. Dnes sa nám podarilo udržať čisté konto, takže sme spokojní," povedal Ter Stegen novinárom po včerajšom zápase.

Ter Stegen zároveň priznal, že Barcelona má problémy, keď sa súper stiahne na vlastnú polovicu do obrany. Nevyhnutý je presing a vysunutá obrana a práve vtedy, keď sa Barcelone podarilo zahrať dobre v oboch prípadoch, hra Kataláncov vyzerala najlepšie. Teraz má Barcelona všetko vo svojich rukách a na to, aby postúpila do osemfinále, musí poraziť Benfiku.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2021-11-03 19:52:48
Kde sú hejteri? Milujem ten hate na hráčov s konzistentnými výkomni po jednom zlom zápase.

Hlavne, že Coutinho musí “dostať šancu” aj po toľkých rokoch…