Prezident FC Barcelona Joan Laporta po skončení gala Zlatej lopty zhrnul podujatie, ktoré bolo pre Barcelonu nesmierne pozitívne. Laporta blahoželal oceneným športovcom k ich úspechu v deň 122. výročia založenia FC Barcelona.

"Sme veľmi šťastní. Je to veľmi emotívny deň pre klub. Neexistuje lepší spôsob ako osláviť 122 rokov histórie. Sme hrdí, že naši športovci zbierajú tieto ocenenia pre najlepších hráčov," povedal Laporta.

Prezident zdôraznil nielen športový, ale aj ľudský rozmer vystúpenia najlepšej hráčky sveta Alexie Putellas: "Prejav Alexie bol veľmi emotívny. Alexia je človek, ktorý chytí za srdce, bolo to zrejmé, okrem toho, že je najlepšou futbalistkou na svete. Spomienka na otca a prítomnosť jej mamy a sestry, myslím si, že nikto z nás nedokázal zadržať slzy," uviedol.

Laporta pochválil aj Pedriho, ktorý získal ocenenie pre najlepšieho mladého futbalistu na svete: "Je culé odmalička, sme hrdí na to, keď ho vidíme ako získava ocenenia s Barcelonou a predovšetkým počuť jeho odkaz na La Palmu, keď ukázal, že naši hráči sú oveľa viac ako len futbalisti," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-11-30 11:11:59
Pedri si to zaslúžil. Aj Alexia Putellas za to treble.
jirkam Premium
2021-11-30 11:40:18
Zapoměl na Lea