Barcelona odohrala pod vedením Xaviho Hernándeza zatiaľ 4 zápasy. V hre Blaugranas sme mali možnosť vidieť viaceré pozitíva, ale aj rad problémov, ktoré nový tréner zatiaľ nedokázal vyriešiť.

Dve výhry, jedna remíza a jedna prehra - z výsledkov Barcelony sa nedá vyčítať veľa, aj keď Xaviho vplyv v Barcelone je zrejmý. Hráči vynakladajú v zápasoch viac úsilia a majú zámer hrať určitým štýlom. Problémy sú však naďalej prítomné a bývalý tréner Al-Sadd nebol schopný nájsť nejaké riešenie.

Strieľanie gólov

Ofenzíva sila Blaugranas je najslabšia za posledné roky. Barcelona nedokázala streliť ani jeden gól v dvoch zápasoch pod Xaviho vedení. Mužstvo súrne potrebuje útočníka, ktorý dokáže strieľať góly. V súčasnosti ho nemá a to výrazne limituje nádeje Barcelony dosiahnuť dobrý výsledok nielen v Lige Majstrov.

Inkasovanie gólov

Nakoľko majú Blaugranas problémy so strieľaním gólov, natoľko ich nemajú problém inkasovať. Obrana Barcelony ničím nevyniká a akýkoľvek tím nemá problém streliť jej gól resp. si aspoň vytvoriť dobré strelecké príležitosti. Ronald Koeman o problémoch v defenzíve vedel, vie o nich aj Xavi, ale ani jeden tréner ich nedokázal vyriešiť. Xavi je len na začiatku svojho dobrodružstva na Camp Nou, no v tomto smere na neho čaká ťažký oriešok. Potom, čo mužstvo inkasovalo gól od Betisu, na Xavim bolo badať, že ho to skutočne rozladilo.

Forma Ter Stegena

Nech je dôvod akýkoľvek, nemecký brankár má jednu zo svojich najhorších sezón v Španielsku a jeho forma sa nezlepšuje ani po príchode nového trénera.

Memphis Depay

Keď prestupoval do Barcelony, holandský útočník mal patriť medzi ťahúňov mužstva. Namiesto toho podáva nevyrovnané výkony a jeho pôsobenie na Camp Nou pripomína časy, keď obliekal dres Manchestru United. V katalánskom klube nie je lídrom, pritom mužstvo potrebuje, aby ho potiahol častejšie ako doteraz.

Zranenia

Viacerí poukazujú na to, že príčinou mnohých problémov Barcelony je priveľa zranení v kádri. Zranenia úplne zdecimovali ofenzívnu líniu, čo donútilo Sergiña Desta a Gaviho často hrávať mimo svoju pozíciu. Situácia sa len zhoršila, keď Gavi musel v zápase proti Betisu predčasne striedať kvôli údery do hlavy.

Chýbajúci hráči

Nie všetci hráči v kádri prvého tímu majú na to, aby mohli hrávať za Barcelonu resp. minimálne nie v základnej zostave. Coutinho je toho jasným dôkazom. Najdrahší hráč klubovej histórie má nespornú futbalovú kvalitu, ale nedokáže uniesť tlak z toho, že oblieka dres Blaugranas. Na ihrisku si nevie nájsť miesto, kde by sa cítil komfortne, tréneri mu nevedia nájsť vhodnú pozíciu a keď dostane šancu, jeho prínos je minimálny. Osud Ousmane Dembélého je podobný, aj keď klub v súčasnosti bojuje o to, aby predĺžil zmluvu a zostal na Camp Nou.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-12-07 10:09:57
Strielanie golov = Kúpa Vlahovica 50-60 mega = good deal

Barca najviac potrebuje čistokrvného strikera čo dokáže dať gol aj z ničoho, nie Depaya čo potrebuje na vstrelenie golu 3 čisté golové šance..
Depay proste neni hrotový útočník
2021-12-07 10:28:31
Som fanúšik ter Stegena takže je možné že som zaujatý ale: v la lige sme dostali 17 gólov, real 15, Atletico 16, betis 18. Lepšie je na tom sevilla 11 a sociedad 13. Naozaj si nemyslím že brankár je problém. Keby sa v každom zápase dajú 2-3 góly na ktoré si šance vieme vypracovať tak vyhrávame skoro každý zápas.