Médiá začínajú prinášať informácie o tom, že Julian Alvarez sa môže čoskoro stať hráčom FC Barcelona. Denník Diario Ole uvádza, že Barcelona už rokuje s River Plate a transfer je vraj veľmi blízko.

21-ročný útočník svojim herným štýlom pripomína najviac Karima Benzemu. Alvarez je skvelým tvorcom hry a k tomu ho charakterizuje výborné zakončenie. V argentínskej lige v tejto sezóne odohral 20 zápasov a doteraz nastrieľal 17 gólov. Okrem toho prihral na ďalších 6 gólov. Je teda najlepším strelcom ligy a druhým najlepším asistentom. Navyše vytvoril 9 veľkých šancí pre svojich spoluhráčov.

Alvarez je zároveň veľmi všestranným futbalistom a môže hrať ako druhý útočník či dokonca ako krídelník. Je rýchly a rád sa zapája do vysokého presingu. A to je presne to, čo Xavi po útočníkoch požaduje. Čo sa týka financií, útočník má odstupnú klauzulu vo výške 20 miliónov eur.

Sezóna v Argentíne končí už teraz, čo znamená, že Alvarez má zmluvu platnú už len jednu ďalšiu sezónu. To Barcelone dopraje väčší priestor v rokovaniach. Je jasné, že River Plate chce na prestupe zarobiť aspoň niečo. Katalánci však musia počítať s tvrdou konkurenciou, nakoľko záujem o hráča má aj Juventus, Inter Miláno, AC Miláno či Bayer Leverkusen.

zdroj: Diario Ole
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

14 komentáre
2021-12-11 08:29:11
Tento hracik vyzera velmi nadejne. A to zakoncenie… pecka
kluc Premium
2021-12-11 08:39:45
Škoda že je tak nízky tak ale treba skúsiť... (Áno viem aj Aguero je nízky aj Messi a blabla)