Ešte pred Vianocami sa zdalo, že Luuk de Jong odíde z Barcelony počas januárového prestupového obdobia. Mnohí jeho pôsobenie v Barcelone považovali za nevydarené a požadovali jeho odchod. V poslednom čase však útočník svojimi výkonmi a gólmi pomohol mužstvu natoľko, že v lige získalo štyri body a v klube sa na jeho situáciu pozerajú razom inak.

Útočník Sevilly prišiel na Camp Nou v závere letného prestupového obdobia na žiadosť Ronalda Koemana. Jeho príchod v radoch barcelonismo nebol prijatý s nadšením. Úvod do ročníka mu nevyšiel, pretože aj keď sa dokázal dostať do gólových príležitostí, bol schopný nepremeniť aj tutovky. Po príchode Xaviho sa Luuk de Jong dostal na ihrisko kvôli tomu, že tréner jednoducho nemal koho do zápasov postaviť. Dôvodom bolo množstvo zranených hráčov v tíme, či množstvo pozitívnych výsledkov testu na koronavírus. Xavi holandského útočníka označil za veľkého profesionála a dal mu šancu. Ten ju naplno využil.

Luuk de Jong v posledných dvoch zápasoch strelil dva góly, trikrát nastrelil konštrukciu brány a strelil aj gól, ktorý rozhodca anuloval kvôli tesnému ofsajdu. Vďaka tomu čoraz viac predstaviteľov klubu chce, aby útočník zostal v tíme do konca sezóny. Medzi týchto ľudí patrí podľa katalánskeho denníka Sport aj Xavi. Všetko v každom prípade záleží od platového limitu a od možnosti zaregistrovať Ferrana Torresa. Odísť by mali iní hráči ako Umtiti či Demir. Všetko by sa malo vyjasniť v priebehu nasledujúcich dní.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-01-10 08:33:53
ten pocit, keď sa Real snaží vytvoriť útok Haaland - Mbappé, pričom my máme v útoku dvoch goat-ov - Martina a Luuka