Madridský denník AS informuje o tom, že Barcelona sa skontaktovala s agentom Kalidou Koulibalyho, ktorého požiadala o trpezlivosť a zároveň o to, aby nerobil žiadne kroky v súvislosti s predĺžením zmluvy s SSC Neapol. Katalánci chcú hráča kúpiť počas leta na žiadosť Xaviho Hernándeza.

Barcelona sa o hráča Neapolu zaujíma už dlhšie. Xavi ho oceňuje, takže klub už dlhšie sleduje jeho situáciu, nakoľko zmluva mu končí o jeden rok. Mohol by sa stať ideálnym stopérom, ktorý by doplnil káder na Camp Nou, pretože vie výborne vyvážať loptu, je rýchly a dobre si vie poradiť v súbojoch aj vo vzduchu. Na Camp Nou prevláda názor, že by sa mohol stať vhodným nástupcom Gerarda Piquého, ktorému v najlepšom prípade zostáva v drese Blaugranas jedna ďalšia sezóna.

Barcelona si už mädlí ruky pri pomyslení na stopérsku dvojicu Araujo-Koulibaly, ktorej by kryli chrbát Éric García s Andreasom Christensenom. Z Camp Nou počas leta zrejme odíde Clement Lenglet aj Samuel Umtiti. V každom prípade je potrebné pripomenúť, že Neapol sa svojho obrancu nevzdá len tak ľahko. Prvé kontakty medzi klubmi nedopadli najlepšie a hovorí sa, že taliansky klub žiada na hráča 40 miliónov eur a zároveň odmieta začleniť do transferu niektorého z hráčov Barcelony.

Na druhej strane, rokovania Barcelony so samotným Koulibalym boli vraj úspešné. Akceptoval kontrakt do roku 2026, kedy bude mať 34 rokov. AS dodáva, že táto operácia v žiadnom prípade nesúvisí s príchodom Christensena. Barcelona okrem toho sleduje aj iných obrancov ako napríklad Alessio Romagnoli a Antonio Rüdiger. Posledný menovaný však žiada vysoký plat a zrejme prestúpi do Realu.

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2022-05-04 16:47:21
Samé špekulácie tu je ďalšia Španielska stanica RAC1 odvolávaná na denník Mundo Deportivo tvrdí, že slovenský reprezentant Milan Škriniar je jedným z hráčov, ktorých Blaugranas zvažujú ako posilu do defenzívnej formácie. Uvidíme kto bude ďalší.
2022-05-04 17:48:34
Za 40 to nie je zle, ked este pred 2 rokmi chceli za neho 80. Pripadne, keby sa vedeniu este podari zjednat na 30-35 vzhladom k tomu, ze mu o rok konci zmluva tak parada. Prvy zapas s Neapolom nas utok kvalitne vymazal a zaujimali sa o neho vsetky popredne kluby iba Neapol pytal velke prachy. Mufc si mozu buchat hlavu, ze dali prednost Maguire-ovi.