Katalánsky denník Mundo Deportivo je názoru, že predaj Philippeho Coutinha do Aston Villy je takmer istý. Očakáva sa, že Barcelona na tomto prestupe zarobí 15-20 miliónov eur a to vzhľadom na pravidlá účtovania a amortizácie prestupov.

Brazílčan prestúpil do Barcelony v januári 2018 za 120 miliónov eur + 40 miliónov v bonusoch. Zmluvu podpísal do roku 2023. Kataláncom tak po skončení aktuálneho ročníka zostane na amortizáciu len jeden rok zmluvy, čo je okolo 29 miliónov eur. Vedenie Joana Laportu však znížilo hodnotu piatich hráčov (Coutinho, Pjanić, Umtiti, Neto a Matheus Fernandes), čo na konci uplynulej sezóny predstavovalo stratu 138 miliónov eur.

Vďaka tomuto opatreniu je možné celú sumu, za ktorú Barcelona predá Coutinha, považovať za zisk, no za predpokladu, že operácia bude uzatvorená do 30. júna. Podľa médií by to malo byť 20 miliónov eur. To výrazne pomôže v kontexte finančného fair play La Ligy. Netreba zabúdať ani na to, že Barcelona od januára hradí polovicu platu hráča, teda asi 6-8 miliónov eur brutto. Pre Barcelonu však bude aj to výrazná úspora.

Mundo Deportivo okrem toho informuje, že klub zaúčtoval aj stratu z prebiehajúcich súdnych sporov - 45 miliónov eur v procesoch s Neymarom a 45 miliónov eur v sporoch s daňovým úradom. Akýkoľvek súdny proces, ktorý Barcelona nakoniec vyhrá, bude v účtovníctve vykázaný ako zisk. Medzi ďalšie spôsoby, ako vylepšiť finančnú situáciu klubu, patrí podpis zmluvy s investičným fondom CVC a/alebo predaj časti práv na Barça Studios.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-05-11 15:40:10
Hlavne kbi platu, ušetria sa veľké milióny... Barto ???
2022-05-11 16:20:26
No jednoducho preto, lebo je nahovno.