Katalánsky denník Mundo Deportivo uvádza, že Bernardo Silva, ktorý je prestupovým cieľom FC Barcelona, sa chce silou mocou presťahovať na Camp Nou. Portugalčan je podľa Mundo Deportivo odmalička fanúšikom Blaugranas a v januári sa dokonca sám ponúkol Barcelone.

Mundo Deportivo tvrdí, že Bernardo Silva veľmi túži po prestupe na Camp Nou, pretože už ako dieťa sníval o tom, že si jedného dňa oblečie dres Blaugranas. Predstavitelia Blaugranas počas uplynulej zimy často cestovali do Manchestru, pretože rokovali o príchode Ferrana Torresa. Mundo Deportivo tvrdí, že pri príležitosti jednej z týchto ciest sa predstaviteľmi Kataláncov stretol aj Silva. Portugalčan mal na schôdzke uviesť, aby na neho Barcelona pamätala, pretože je fanúšikom FC Barcelona a raz by si chcel zahrať na Camp Nou.

Katalánci to spočiatku považovali za žart, no Silva po niekoľkých dňoch zaslal jednému z predstaviteľov klubu správu, v ktorej uviedol, že ak má Barcelona to, aby ho kúpila, tak nech to urobí, pretože by sa veľmi rád presťahoval na Camp Nou. Agent Jorge Mendes potvrdil vôľu hráča presťahovať sa do metropoly Katalánska. A neraz. V súčasnosti je však príchod Silvu do Barcelony podmienený odchodom Frenkieho de Jonga a tiež predajom klubových aktív, vďaka ktorým Barcelona získa potrebné finančné prostriedky na transfery a tiež na zvýšenie finančného limitu na platy.

Operácia je v každom prípade nesmierne komplikovaná, nakoľko Manchester City považuje Bernarda Silvu sa veľmi dôležitého hráča. Je tu však jeden rozhodujúci faktor - Portugalčan odmalička sníval o tom, že raz bude pôsobiť v katalánskom klube. Fanúšikom Barcelony sa stal v roku 2004, keď do klubu prestúpil Deco, jeden z jeho vzorov...

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2022-06-27 12:36:47
Moc ho neznám se přiznám. Něco jsme si něm pouštěl a šikovný je. Otázka je, jestli stojí za ty prachy, co za něj chtějí...Otázka zní: pokud by odešel Frankie a přišel Silva a ty přestupy by se cca pokryly, jestli bysme tým vylepšili. Rád získám váš názor, kdo ho máte lépe nakoukaného.
2022-06-27 14:18:31
nech sa vyplati sam a moze prist:)