Ansu Fati prišiel o dva roky zo svojej kariéry kvôli zraneniam. Mladý útočník v každom prípade verí, že sezóna 2022/2023 bude pre neho konečne úspešná, preto sa pripravuje, aby bol v čo najlepšej forme.

Keď je odchovanec La Masie zdravotne v poriadku, na ihrisku okamžite preukazuje svoju hodnotu. Dokázal, že má na to, aby sa stal lídrom ofenzívy Blaugranas a dokáže urobiť rozdiel aj v dôležitých stretnutiach. Bohužiaľ, jeho dostupnosť do značnej miery limitovali zranenia. V sezóne 2020/2021 vynechal až 47 zápasov a v sezóne 2021/2022 až 35. Z tohto dôvodu nemohol naplno ukázať svoj potenciál.

Mladík si uvedomuje, že zodpovedajúca kondičná príprava na novú sezónu môže znížiť riziko zranení. Ako upozorňuje madridský denník Marca, krídelník si počas prestávky medzi sezónami veľmi neoddýchne a po celý čas trénuje. Na jeho postupy dohliada tréner Raúl Fernández. Fati pracuje pod jeho drobnohľadom spolu s hráčom Benfiky Umarom Embalom.

Fatiho cieľom je byť plne pripravený na štart budúceho ročníka, aj keď má povolenie pripojiť sa k tímu na predsezónnu prípravu o niekoľko dní neskôr vzhľadom na to, že v júni bol prítomný na zraze reprezentácie Španielska. Luis Enrique ho v každom prípade šetril a zdôraznil, že útočník potrebuje viac času na zotavenie.

Barcelona čaká na Ansu Fatiho. Mladý hráč je zárukou gólov, asistencií a dobrej hry. Pre Xaviho je dôležité aj to, že v útoku môže hrať na troch postoch. Jeho návrat by bol veľmi dobrou správou a veľkou posilou do nových výziev.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-07-01 13:52:09
Držím palce nech sa nezraní.