Sergio Busquets má zmluvu s Barcelonou platnú už len jeden rok a v súčasnosti všetko nasvedčuje tomu, že to bude jeho posledná sezóna v drese Blaugranas. Katalánsky denník Mundo Deportivo uviedol, že takýto názor zastáva vedenie FC Barcelona.

Busquets má už roky nesporné miesto v základnej zostave FC Barcelona a je jedným z najvyťaženejších hráčov v kádri. V poslednej sezóne zasiahol do 49 zápasov a vynechal len dvojicu stretnutí kvôli suspendácii pre žlté karty. Navyše, Busquets naskočil na ihrisko z lavičky len v dvoch prípadoch a nedohral len sedem zápasov. Len Marc-André ter Stegen odohral viac minút ako Busquets (4260 vs 4210). Od príchodu Xaviho bol Busquets vystriedaný v La Lige len v dvoch prípadoch, z toho raz kvôli zraneniu. Nový tréner si nevie predstaviť základnú jedenástku bez pivota, ktorý čoskoro oslávi 34 rokov.

Barcelona sa však jedného dňa bude musieť rozlúčiť so svojim legendárnym defenzívnym záložníkom a všetko nasvedčuje tomu, že tento moment sa nezadržateľne blíži. Mundo Deportivo informuje, že záložník už pomýšľa na ukončenie svojej kariéry na Camp Nou a túži po hre v americkej MLS. Kluby z Ameriky mali záujem o jeho služby už teraz, ale Busquets chce dodržať zmluvu s Barcelonou. Po skončení kontraktu nastane vhodný čas na odchod do zámoria.

Ako informuje Mundo Deportivo, Busquets oznámil svoje zámer aj Barcelone a tá mu momentálne nemá v pláne predložiť ponuku na predĺženie spolupráce. Všetko poukazuje na to, že Busquets chce po skončení budúcej sezóny prestúpiť do Interu Miami, kde by sa mohol stretnúť s Leom Messim, hoci ten bude mať možnosť predĺžiť zmluvu s PSG ešte o jeden rok. Záložník sa však ešte záväzne nerozhodol a v súčasnosti nie je možné vylúčiť nič.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-07-06 21:03:32
Píše o tom mundo, až kým to sám Sergio nepotvrdí, tak netreba špekulovať ✌️
2022-07-06 21:06:25
Ešteže nemáme náhradu, a nevyzerá to, že by toto leto prišiel niekto, koho by sme za ten rok zapracovali.