Baskickému strednému obrancovi definitívne skončil zmluvný vzťah s Athletic Club Bilbao, kde pôsobil od roku 2018. Po naplnení zmluvy s bývalým zamestnávateľom sa rodák zo španielskeho Ondarroa presunie ako voľný hráč do katalánskeho veľkoklubu.

Po Gündoğanovi je ďalším novým hráčom, ktorý bude v sezóne 2023/2024 hájiť farby Blaugranas,  32-ročný obranca Iñigo Martínez. Odchovanec Realu Sociedad po prestupe z materského klubu pôsobil v Athletic Club 5 rokov, kde odohral 177 zápasov, počas ktorých sa stal pilierom obrany baskického klubu.

V porovnaní s Ericom Garciom, ktorý v strede obrany FC Barcelona vôbec nepodáva kvalitné výkony, možno považovať Iñiga Martíneza aj napriek jeho vyššiemu veku za relatívne kvalitnú defenzívnu posilu. Martínezovi vypršal kontrakt s Bilbaom 30. júna, španielsky hráč už ale mesiac predtým stihol v Barcelone úspešne absolvovať lekársku prehliadku.

Príchodom bývalého hráča Athletic Club sa zvýši konkurencia v strede obrany Kataláncov. Kouč Blaugranas sa tak bude môcť spoľahnúť na služby kvalitného ľavonohého stopéra, ktorý disponuje obrovskými skúsenosťami v rámci španielskej La Ligy.  

Oficiálne oznámenie hráčovho príchodu možno očakávať už čoskoro, aj vzhľadom na skutočnosť, že Jijantes (Gerard Romero) sa podarilo odfotografovať  Iñiga počas toho, ako sa na Ciutat Esportiva Joan Gamper prvýkrát fotil v klubových farbách.

 

Zdroj: mudnodeportivo.com / transfermarkt.com

Foto: Mundo Deportivo / Jijantes           

Diskusia

5 komentáre
2023-07-04 17:23:12
skoda, mame rovnako dobrych a hlavne perspektivnejsich v la masii
mito669 Premium
2023-07-04 17:36:08
Pre mna nepochopiteľne