Zdá sa, že Barcelona má naďalej záujem o Bernarda Silvu. Tentoraz katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona sa v lete opäť pokúsi získať Portugalčana, ktorý je Xaviho prioritou. Nie je však jediným futbalistom, ktorý je opäť spájaný s Blaugranas.

Fernando Polo a Ferran Martínez z Mundo Deportivo uvádzajú, že Xavi chce posilniť svoj stred poľa o futbalistu s dobrou vnútornou prihrávkou a schopnosťou nabiehať do pokutového územia, pričom Bernardo Silva je jeho cieľom číslo 1. Tréner sa možno ťažko zmieruje s tým, že jeho tím nemá niekoho s profilom Lea Messiho. Barcelona vie, že táto téma je veľmi komplikovaná, ale pomáha záväzok Pepa Guardiolu voči Portugalčanovi, že mu umožní odísť, ak 28-ročný hráč bude chcieť a Manchester City dostane uspokojivú ponuku. Pred rokom Bernardo Silva tiež sníval o odchode k Blaugranas, ale klub z Etihad nechcel prísť o svoju hviezdu v boji o vytúženú Ligu Majstrov, najmä keď Katalánci nedokázali predložiť vhodnú ponuku.

Novinári Mundo Deportivo sa domnievajú, že Bernardo Silva chce stále prestúpiť do Barcelony, najmä po prestupe Ilkaya Gündoğana. Portugalčan by však musel prinútiť Guardiolu, aby splnil svoj sľub. Kluby sa zas musia dohodnúť na schéme operácie, ktorá bude výhodná pre Barcelonu. Hovoríme o hosťovaní s povinnou opciou na kúpu. Katalánsky denník sa v tejto súvislosti odvoláva aj na dobré vzťahy Joana Laportu s hráčovým agentom Jorgem Mendesom.

Polo a Martínez poukazujú na to, že nevýhodou je malý rozpočet na mzdy, ale klub počíta s predajom hráčov v najbližších týždňoch, ako aj s flexibilitou pravidiel finančného fair play zo strany La Ligy, ako spomenul Laporta v rozhovore pre Mundo Deportivo. Čas však nehrá v prospech Barcelony - Manchester City by musel mať dostatok času na to, aby mohol podpísať nástupcu Bernarda Silvu. Zmluva 28-ročného hráča platí ešte dve sezóny a o Portugalčana sa zaujímajú kluby zo Saudskej Arábie a PSG.

Ak by sa prestup nepodaril, alternatívou pre Kataláncov by bol Giovanii Lo Celso, ktorého si Xavi veľmi váži. Táto možnosť sa zdá byť oveľa pravdepodobnejšia ako zameranie sa na Bernarda Silvu, o ktorom hovorí Mundo Deportivo. Katalánci sú stále v zložitej finančnej situácii a Portugalčan je hráč, ktorý je vysoko cenený nielen v Manchestri, ale na celom prestupovom trhu.

Nie je to však jediná hra, ktorú katalánske médiá opätovne rozohrávajú. Ďalším menom je totiž Thiago Alcântara. Sport informuje, že Barça mala mať o svojho odchovanca záujem, keďže správy z Anglicka naznačujú, že Liverpool je pripravený vypočuť si ponuku za neho. Zmluva 32-ročného hráča s klubom sa končí už o rok. Očakáva sa, že Thiago bude pre Barcelonu zaujímavou alternatívou vďaka svojej univerzálnosti a schopnosti hrať na pozícii defenzívneho stredopoliara. Španiel však v minulej sezóne odohral za Liverpool len 28 zápasov kvôli zraneniu.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: sport.es

Diskusia

5 komentáre
2023-07-13 07:05:34
Boha a načo? Niekedy si myslim, ze clovek nerozmysla, ked nieco take vyprodukuje...alebo musí byt uplny blázon.
2023-07-13 07:55:56
Ešte stále nie je registrovaný Araujo, Martinez či Gundo a už sa pracuje na príchode Silvu. V momente, ak by prišiel, tak na 2 pozície tam je Gundo, Silva, Pedri, Gavi a FDJ. 2 hráči sú tam proste navyše. Kto z nich bude na odchode?