Všetci si pamätáme letnú prestupovú telenovelu okolo Ardy Gülera. Niekoľko dní všetko nasvedčovalo tomu, že Turek je dohodnutý s Barcelonou, ale nakoniec si vybral Real Madrid, ktorý mu na rozdiel od Blaugranas zaručil minúty v prvom tíme už v tejto sezóne. Realita je však iná a v Turecku sa hovorí o tom, že 18-ročný mladík sa cíti podvedený.

Podľa tureckých médií, ktoré cituje katalánsky denník Sport, sa Arda Güler aj jeho okolie cítia Realom Madrid podvedení, pretože mu sľúbili minúty už v prvej sezóne. Pritom Turek sa najprv dlho liečil so zraneniami a pred aktuálnym ligovým ročníkom nazbieral len 92 minút, z toho len 25 v La Lige. Teraz 18-ročný hráč aj Real Madrid vážne zvažujú jeho budúcnosť.

Je preto namieste otázka, či si Güler nemal nakoniec vybrať FC Barcelona a odmietnuť viac peňazí a okamžitý postup do prvého tímu. Barça ponúkla Turkovi, aby zostal na hosťovaní vo Fenerbahçe, aby mohol pokračovať vo svojom rozvoji v prostredí, ktoré už poznal, a aby prišiel do katalánskej metropoly v lete 2024. Potom by bolo isté, že 18-ročný mladík by nazbieral oveľa viac minút, ale možno by nemal k dispozícii rovnaké učebné pomôcky ako v Barcelone alebo Madride a čakalo by ho ešte obdobie adaptácie na nové prostredie.

Možno si však položiť otázku, či Güler môže od novej sezóny počítať s väčším počtom minút v Barcelone. Ako ľavonohý ofenzívny stredopoliar/krídelník mal však aj značnú konkurenciu v podobe Lamineho Yamala, Raphinhu, Fermína Lópeza, Pedriho, Gaviho či Gündoğana. Prišiel by však v úplne inej situácii, pravdepodobne ako hviezda Fenerbahçe po odohraní mnohých minút v sezóne 2023/24. Treba však pripomenúť, že trénerom Barçy by už nebol Xavi, ktorý sa nebojí dávať minúty mladým hráčom.

Novinár Spor Arena Muhammad Duman, ktorého sa portál Relevo opýtal na Gülera, podobne ako celé Turecko, nerozumie Ardovej situácii, ale ubezpečuje: "Nadchádzajúce Majstrovstvá Európy budú pre Ardu šancou ukázať svetu svoju skutočnú hodnotu."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2024-03-02 16:19:24
A kde je nejake vyjadrenie gulera ? 😀
kluc Premium
2024-03-02 16:50:11
Nech si robí čo chce, aspoň Real zaplatil za nič 😄