Girona sa v rámci 29. kola stretla s Getafe na výjazde. Zverenci Josého Bordalasa pevne vzdorovali aktuálne druhému tímu La Ligy a zápas sa skončil výsledkom 1:0 pre domácich. Barcelone sa tak otvára šanca posunúť sa na druhé miesto v tabuľke. Tri body z Atlética jej umožnia preskočiť Gironu a mať pred ňou dvojbodový náskok.

Prvý polčas sa niesol v znamení diktátu Girony, no katalánski futbalisti sa nedokázali presadiť ani raz. V 33. minúte to bolo Getafe, ktoré prvýkrát presne trafilo bránku a hneď z toho bol gól. Yellu Santiago umiestnil loptu do siete po prihrávke od... Ilaixa Moribu. 19-ročný Yellu sa stal najmladším strelcom gólu za Getafe od septembra 2015 (vtedy za Los Azulones skóroval 18-ročný Emiliano Buendía).

V druhom polčase zápasu si Girona naďalej nedokázala vytvoriť žiadnu konkrétnu príležitosť. Dá sa povedať, že to bolo Getafe, ktoré bolo bližšie k streleniu druhého gólu. V 84. minúte mal Arťom Dovbyk šancu vyrovnať, ale jeho zakončenie hlavou zneškodnil David Soria. Rozhodca pridal k druhému polčasu sedem minút, ale Girona nedokázala vyrovnať.

Predtým odohral svoj zápas Real Madrid. Ten zvíťazil nad Osasunou a upevnil si prvé miesto v tabuľke. Girona na Los Blancos stráca 10 bodov a Barcelona (momentálne) 11. Dnes budú mať Blaugranas šancu znížiť túto stratu na 8 bodov, ak vyhrajú nad Atléticom. To im zabezpečí postup na miesto vicemajstra LaLigy.

Éric García odohral celý zápas a Pablo Torre bol v 77. minúte vystriedaný Antoninom Jastinom.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.