Xavi Hernández je srdcom španielského mužstva a základným pilierom, na ktorom bol vybudovaný štýl hry, ktorý priviedol Španielsko k sláve.

Playmaker La Roja má vitrínu zaplnenú trofejami, no v tomto momente nad minulosťou nepremýšľa. Na jeho mysli je len jediná vec a to je výhra vo finále týchto Majstrovstiev Európy na Olympijskom štadióne v Kyjeve.

„Musíte si užiť možnosť hrať vo finále, ale hlavné je, aby ste ho vyhrali. To, čo zostáva po turnaji v pamäti ľudí je víťaz. Áno, už sme napísali jednu kapitolu histórie, ale musíte spraviť viac a to znamená zvíťaziť v tejto súťaži. Históriu píšete vyhratými finále a víťazstvo v tomto by znamenalo omnoho viac, pretože by to bol míľnik, na ktorý nikto pred tým ešte nikdy nedosiahol,“ povedal Xavi.

„Myslím si, že futbal je spravodlivý. Nebolo to jednoduché. Naša oddanosť spôsobu, akým hráme, nebola mnohými pred tým ocenená, no je jasné, že je to pre Španielsko tá správna cesta. Cesta, ktorej sa musíme držať, aj keď sa veci nevyvíjajú tak, ako by sme chceli,“ odpovedal Xavi na otázku o hernom prejave Španielska.

„Taliansko bolo vždy súťaživým súperom. Ich herný štýl sa veľmi zmenil. Majú množstvo hráčov, ktorí sa chcú dostať k lopte, stred poľa má pod palcom zlatá formácia. Pirlo dominuje v strede, spoločne s Balotellim a Cassanom vpredu v útoku. Tento tím už viac nehrá catenaccio, takže sa hráči dostávajú viac dopredu.“ Tak znela odpoveď hráča na kladené otázky ohľadom ich najbližšieho a posledného súpera na Eure.

zdroj: marca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.