Madridský denník AS informuje o desiatich pravidlách, ktoré budú od dnes visieť v šatni prvého tímu FC Barcelona a hráči ich budú musieť dodržiavať. Xavi chce v mužstve nastoliť poriadok a tieto pravidlá mu v tom majú pomôcť.

1. Hráči musia doraziť na tréning 90 minút pred jeho začiatkom

Cieľom tohto pravidla je mať čas na dôkladnú prípravu na tréning a mať priestor na individuálne rozhovory.

2. Zamestnanci musia doraziť na tréning 2 hodiny pred jeho začiatkom

Trénerský štáb musí mať všetko pripravené na začiatok tréningu už v čase príchodu prvých hráčov na daný tréning.

3. Hráči sa budú stravovať v Ciutat Esportiva

Všetci hráči prvého tímu musia obedovať v jedálni v klubových zariadeniach podľa pravidiel, ktoré stanovia odborníci Barcelony na výživu. Správna strava môže pomôcť predchádzať zraneniam a zlepšiť fyzickú prípravu.

4. Nastolia sa pokuty

Pravdou je, že futbalisti nie sú dostatočne profesionálni na to, aby vedeli, čo majú v reálnom živote robiť a čo zas nemôžu. V ideálnom prípade to funguje, ale v reálnom živote je to už horšie. Xavi chce v tomto smere zaviesť podobné pravidlá ako Guardiola, čo PepTeamu prinieslo na konci sezón ovocie.

5. Zvyšujúce sa pokuty

Pokuty sa budú navyšovať. To znamená, že ak hráč bude meškať napríklad na tréning, zaplatí najnižšiu pokutu vo výške povedzme 100€. V druhom prípade zaplatí 200€, no v treťom prípade to bude už 400€ a tak ďalej.

6. Dodržiavať večierku 48 hodín pred zápasom

Ak hrá mužstvo zápas o dva dni, hráči majú zákaz prísť domov po polnoci. Je potrebné, aby hráči dbali na to, aby na zápasy boli oddýchnutí a v čo najlepšej forme.

7. Meritokracia

Hráte tak ako trénujete a meritokracia je jediná cesta k úspechu. Len tí, ktorí trénujú najlepšie, ktorí majú na tréningoch najväčšie nasadenie, majú možnosť dostať sa do základnej zostavy. Ostatní hráči budú zohrievať lavičku a v ešte horšom prípade nebudú na zápasy ani povolaní.

8. Kontrola iných športových aktivít

Futbalisti sa môžu venovať aj iným športom, ktoré nesúvisia s futbalom, ale ak to nakoniec ovplyvní ich výkon tým, že budú musieť priveľa cestovať, alebo sa týmto športom budú venovať priveľmi, trénerský štáb zasiahne a hráčovi obmedzí aktivity.

9. Zákaz riskantných aktivít

Žiadne ďalšie správy o tom, že niektorý hráč bol surfovať alebo na tréningy jazdí na elektrickom bicykli. Tieto aktivity budú považované za hrubé porušenie pravidiel a priestupok bude postúpený na právne oddelenie, nakoľko je považované za zjavne porušenie kontraktu.

10. Dobrá povesť

Hráči sú základnou súčasťou klubu a musia ísť príkladom ako prví. Musia byť empatickí voči fanúšikom a nevhodné správanie je zakázané.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
2021-11-09 16:16:45
Môže mi niekto vysvetliť v čom je problém s tým jazdením na elektrickom bicykli? ?‍♂️
2021-11-09 16:18:27
Dúfam, že im to aj vydrží... keby to nebol Xavi, povedal by som, že by ho s tým poslali do r*ti, ale teraz má tréner konečne skutočnú podporu vo vedení, tak je tam šanca ... a hlavne, nech sa s tými bábikami nemazná