Barcelona išla do Vitorie získať s Baskami, mimochodom súpermi vo finále španielskeho pohára, plný počet bodov.

V bráne chytal Marc-André ter Stegen, ktorý podal bezchybný výkon, dobre rozohrával a do brány nepustil žiadny gól. V 25. minúte sa vyznamenal. keď zneškodnil nájazd Thea Hernándeza, v 62. minúte chytil strelu Romera, v 64. minúte bravúrne vyrazil na roh pokus Sobrina a na rohový kop vyrazil aj prudkú strelu z uhla znova od Hernándeza (7 plusových bodov -známka 8).

Napravo v obrane nastúpil Aleix Vidal a prezentoval sa veľmi aktívnym výkonom, ktorý však nebol bez chýb. Mnoho lôpt získal a niekoľko aj stratil. V 6. minúte mu ušiel Sobrino, v 15. minúte si vybojoval loptu v súperovej 16-ke a vystrelil tesne nad bránu Pacheca, v 37. minúte asistoval peknou časovanou prihrávkou na prvý gól Suárezovi, v 47. minúte dovolil nebezpečne centrovať Sobrinovi, v 54. minúte zastavil útok Kataia na roh, v 64. minúte mu znovu ušiel Sobrino a v 77. minúte dovolil z uhla páliť Hernándezovi. V 85. minúte sa nešťastne zranil, keď mu Hernández dochrámal členok a tým ho vyradil pravdepodobne do konca sezóny (26 plusových bodov, 10 mínusových-známka 7).

Naľavo hral Lucas Digne, ktorý hral bojovne, no dosť nevyrovnane. Na jednej strane v 5. minúte stratil loptu a mohol strieľať Llorente, v 25. minúte mu utiekol Hernández, ktorý sa sám rútil na ter Stegena a v 90. minúte dovolil strieľať Llorentemu a na strane druhej v 57. minúte sklzom v poslednej chvíli zastavil Kataia, či v 92. minúte takisto šmýkačkou zastavil Vigaraya (20 plusových bodov, 5 mínusových-známka 6).

Samuel Umtiti ako pravý stopér zahral spoľahlivo aj keď už v 6. minúte dosť prísne bol rozhodcom napomenutý žltou kartou za faul na Sobrina a potom si musel dávať pozor (9 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

V 66. minúte ho vystriedal Jordi Alba, ktorý sa potom zaradil naľavo a na stopérsky post prešiel Digne. Jordi však toho veľa neukázal a v podstate ani nemusel, súperi ho k tomu veľmi nenútili (2 plusové body, 1 mínusový-známka 5).

Jérémy Mathieu ako, druhý stopér podal solídny výkon, no našli by sa aj nejaké chyby. V 47. minúte neustrážil Sobrina, ktorý pálil nad bránu, v 53. minúte zastavil hlavou nebezpečný útok súpera, v 62. minúte dovolil strieľať Romerovi a v 92. minúte zachytil nebezpečný center (12 plusových bodov, 3 mínusové-známka 6).

Od začiatku stretnutia sa do úlohy defenzívneho stredopoliara po zranení vrátil Sergio Busquets a bolo to hneď vidieť na zvýšenom poriadku v strede poľa. Hral veľmi spoľahlivo a zrýchľoval hru kolmicami najmä na Messiho. V 30. minúte mu jeho strelu zablokovala obrana súpera a v 59. minúte dostal žltú za predčasné rozohratie priameho kopu (18 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

V 64. minúte ho vystriedal Andrés Iniesta, ktorý bol činný najmä pri rozohrávke. V 92. minúte mu ušiel Vigarary (6 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Napravo v zálohe odohral celý zápas Ivan Rakitič, ktorý sa oproti minulým zápasom značne zlepšil a bolo to poznať aj na hre celej zálohy. V 37. minúte poskytol predfinálnu prihrávku Vidalovi pred prvým gólom, v 61. minúte dostal za faul na Hernándeza žltú kartu a svoj výkon korunoval v 65. minúte piatym gólom Barcelony, keď vymietol krížnou strelou ľavý horný roh bezmocného brankára (15 plusových bodov, 2 mínusové-známka 7).

André Gomes, do zálohy tiež zapadol, dobre spolupracoval s obranou i útokom. V 25. minúte jeho bombu vyrazil brankár len s námahou na rohový kop (17 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

V 72. minúte bol vystriedaný a nahradil ho Sergi Roberto, ktorý sa za jemu vymedzený čas nestihol nejak výrazne zviditeľniť (1 plusový bod-známka 5).

Lionel Messi nastúpil ako kapitán na pravom krídle a odohral výborné stretnutie, jeho kreativita znamenala neustále nebezpečenstvo pre obranu Alavésu. Hneď v 4. minúte jeho strelu z vnútra pokutového územia brankár kryl len so šťastím, v 22. minúte mu strelu zablokoval Sobrino, v 59. minúte zaznamenal po vybojovaní si lopty a podstrelení brankára tretí gól, v 63. minúte tak zdezorientoval svojím nábehom obranu, že si Alexis dal vlastný gól, v 65. minúte po potiahnutí lopty cez polku ihriska predfinálnou prihrávkou vysunul Suáreza pred piatym gólom a loptu potiahol aj pred posledným šiestym zápisom do gólovej štatistiky, v 71. minúte priamy kop zakrútil len nad pravý vinkel a napokon v 82. minúte mu jeho nádejný pokus šťastlivo najprv zablokoval a hneď vzápätí ďalší zrazil Laguardia (32 plusových bodov, 2 mínusové-známka 9).

Muž zápasu sa tentoraz prezentoval v strede útoku a bol ním Luis Suárez. Hral vlastne všade, pomáhal i v obrane, strieľal, nahrával aj skóroval. V 23. minúte po zmätkoch v obrane mu dorážku vyrazil brankár, v 25. minúte prihrávkou ponúkol do šance Gomesa, v 37. minúte dal popod brankára prvý gól, v 40. minúte hlavou asistoval Neymarovi na druhý gól, v 49. minúte hlavičkoval len vedľa brány, v 63. minúte adresoval kľúčovú prihrávku Messimu pred štvrtým gólom, v 65. minúte asistoval na piaty gól Rakitičovi, v 67. minúte nahral do šance Neymarovi a po jeho strele a vyrazení brankárom odpratal nekompromisne loptu do siete k pravej žrdi v podobe šiesteho gólu a nakoniec v 83. minúte vystrelil len nad bránu (34 plusových bodov, 5 mínusových-známka 9).

Ľavý krídelník Neymar svojím výkonom tiež prispel k deklasovaniu súpera na jeho pôde. V 4. minúte prihral do šance Messimu, v 9. minúte mu strelu zablokovali, v 40. minúte zasunul k ľavej žrdi druhý gól a v 67. minúte jeho strelu brankár len vyrazil pred strelca posledného gólu (33 plusových bodov, 4 mínusové-známka 8).

Barcelona si schuti zastrieľala, no aj súper mal pekných pár šancí, ktoré však nedokázal využiť. Jedinou čiernou škvrnou zápasu bolo ťažké zranenie Aleixa Vidala, dúfajme, že sa čo v najkratšom možnom čase vráti na zelené trávniky.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.