Tlačovku pred zápasom Ligy Majstrov proti Olympiakosu absolvoval aj tréner FC Barcelona Ernesto Valverde.

Olympiakos

"Olympiakos má v tejto súťaži nádej, hoci začal s dvojicou prehier. Môže nás prekvapiť na protiútoky, pretože má silných a rýchlych hráčov, ktorí sa postarajú o to, že sa v obrane unavíme. Okrem toho, toto mužstvo vždy hráva s entuziazmom, nevzdáva sa. Zo skúseností viem, že v Lige Majstrov sa hrá do konca."

Možná rotácia

"Vždy sa snažíme nasadiť najlepších hráčov, aby sme vyhrali. Tri body sú nezvyčajne dôležité. Po zápase proti Atléticu bola únava hráčov viditeľná, hoci v priebehu zápasu zo seba dali všetko. Teraz sme mali na oddych 4 dni, čo je o trochu viac času, ako budeme mať po ďalších zápasoch. Keď máme len trojdňovú prestávku, je to ťažšie."

Umtiti

"Aby sme niekoho docenili, nie je potrebné o ňom veľa hovoriť. Pre nás je dôležitý, s jeho hrou sme veľmi spokojní. Dokáže loptu vyviesť, je agresívny, dobre hrá vo vzduchu. Je mladý a stále nám môže dať ešte viac."

Experimenty na pravej strane zostavy

"V závislosti od súpera nasadím daného hráča, pretože na trávniku nám môže niečo dať. Mám veľa možností výberu. Naposledy som nasadil Andrého, ktorý je silný a mohol si s ľavou stranou Atlética poradiť. Okrem toho ide o ofenzívneho hráča, môže hrať aj na opačnom krídle. Predtým som nasadil napríklad Deulofea, ktorý dokázal zmeniť osud zápasu. Snažím sa vyberať podľa uváženia."

Messi a Zlatá lopta

"Všetci vieme, kto je najlepší hráč na svete. Otázka ocenení ma nezaujíma. Pre mňa je jasné, že je najlepší. Zlaté, strieborné či bronzové lopty ma nezaujímajú."

Paulinho

"Je iný ako ostatní hráči, možnože sa viac zaujíma o účasť v ofenzívnych akciách, nabiehanie do pokutového územia. Niekoľkokrát som ho nasadil do základnej zostavy, ale takisto nám dáva veľa ako náhradník, pretože vtedy vynikajúco ničí línie súpera. Tu nemôžeme hovoriť o pozícii Busquetsa, pretože keď odpočíval, Rakitič zahral ako defenzívny záložník. Chceme však, aby Paulinho hral veľa."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarca.com

frkmrk

5
2017-10-18 12:30:57

A za to ho nechavaj na lavicke.

bruno1

top komentár
55
2017-10-18 12:46:12

Vsetci vedia kto je najlepsi az na par zaplatenych novinarov a kapitanov s IQ skrtela

BarcaFan4502

8
2017-10-18 17:05:15

co narobis,niekomu stacia iba doklepnute goly na to aby z neho urobil najlepsieho hraca.

mr7barca

1
2017-10-18 20:38:03

oni dobre vedia kto je najlepsi len sa to boja priznat :)

Nalim

23
2017-10-18 14:03:00

a IQ Kozáka. Buran.

MiskoTM

3
2017-10-18 14:48:58

ja som Paulinha nikdy neodsudzoval pri prestupe, vedel som ze nemoze byt taky zly hrac ako sa o nom pisalo ale ake zaujimave :D vtedy ho skoro vsetci hejtovali a teraz nikto ani krive slovko :D a uz by ho vsetci chceli vidiet v zaklade, Paulinho moze byt super nahradnik, je fyzicky silny vela nabieha do sestnastky chce davat goly a vie ich strielat ale to nestaci na zaklad, nerad porovnavam hracov lebo každý je iny ale ak by som si ja mal vybrat hraca do zakldnej zostavy tak urcite uprednostnim Rakitica ktory je o dost lepsi

Pavlajs

3
2017-10-18 17:12:59

Byl lepší. Momentálně hraje Rakitič hluboko pod svoji úroveň.

Barcelinho

10
2017-10-18 15:09:02

Každý najprv Paulinhov prestup odsudzoval aj ja, ale po čase každý rozumný čovek názor zmenil. Paulinho to zlomil v zápase proti Getafe,odvtedy hrá skvele. Mal by dostávať viac príležitostí od začiatku

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.