Pedro Rodriguez, bývalý hráč FC Barcelona a súčasný hráč Chelsea v rozhovore pre denník Mirror porovnával Chelsea pod vedením Maurizia Sarriho v úspešným tímom Barcelony Pepa Guardiolu.

Krídelník totiž v Barcelone pôsobil počas éry, ktorú môžeme považovať za tú najúspešnejšiu v klubovej histórii. Mužstvo vtedy viedol práve Pep Guardiola. Teraz pre zmenu hráva za londýnsku Chelsea. Tú trénuje Maurizio Sarri a Pedro uviedol, že štýlom hry sa veľmi ponáša práve na katalánsku Barcelonu z jej najlepšieho obdobia.

"Mužstvo je lepšie, než v uplynulej sezóne. Tréner má skvelú myšlienku, aby sme presovali, útočili, hrali, mali viac hráčov medzi líniami, vytvárali šance a hrali s vysokým držaním lopty. To je veľmi dobré."

"Pod Sarrim toho veľa nabeháme, ale to je iné, pretože po celý ten čas presujeme veľmi vysoko. S Antoniom sme zas boli možno viac kompaktnejší, ale bránili sme vždy na vlastnej polovici. To znamená, že ak získate loptu a prepnete do útoku, k bránke súpera máte veľmi dlhú cestu. Ak loptu získame teraz pod Sarrim, na útok máme veľmi dobrú pozíciu. Sme bližšie k bránke na to, aby sme si vytvorili šancu a strelili gól."

"Je to veľmi podstatná vec a najväčší rozdiel oproti minulej sezóne. Pre tím ide o veľmi dobrú zmenu. Vidíte to už len na lepších výsledkoch, ktoré dosahujeme. Myšlienka je skutočne tá istá ako mala Barcelona pod Pepom Guardiolom. Sarri a Guardiola majú veľmi podobnú ideu, myšlienka útočenia je tá istá."

zdroj: 101greatgoals.com
foto: 101greatgoals.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.