Bývalý športový riaditeľ FC Barcelona, Robert Fernandez, v rozhovore pre televíziu Movistar komentoval problémy Ousmane Dembélého, jeho včerajší výkon v zápase Ligy Majstrov a či potenciál hráča.

Gól do siete Tottenhamu

"Bola to veľmi rýchla akcia, ktorá poukazuje na jeho skvelý talent. Začala presingom, hoci Dembélé je často kritizovaný za to, že ho nerobí."

Neskoré príchody

"Tlač je týmto celá bez seba. Do istého stupňa to však nie je až také zlé. Videl som množstvo prípadov hráčov, ktorým sa podarilo zaspať. Zaujímalo by ma však, prečo sa tieto správy šíria tak rýchlo. Ako je možné, že je tak jednoduché sa o tom dozvedieť. Nehovorím, že je to dôsledok činnosti klubu, ale myslím si, že hráča je treba chrániť. Je pravda, že v niektorých situáciách sa dopustil chýb, ale je potrebné ho brániť, tak ako sa bránia aj ďalší hráči v Barcelone či akomkoľvek inom tíme."

Je si Dembélé problémov vedomý?

"Vždy existovali hráči, ktorým sa podarilo zaspať. Hovoríme o mladom hráčovi, ktorý robí chyby. Treba mu byť nablízku. Vedeli sme o tom, že je schopný zaspať, ale chceli sme ho kúpiť, pretože má úžasné možnosti. Tento problém je možné odstrániť. Ak by mal 27, nekúpili by sme ho. Ale má 21 rokov a myslím si, že Barcelona je schopná to napraviť."

Evolúcia hry

"V minulej sezóne utrpel vážne zranenie a potom mal opäť zdravotné problémy.  Nehral vyše 5 mesiacov a okrem toho mal na pleciach obrovský tlak kvôli všetkému, čo súviselo s jeho prestupom. V krátkom čase prebehlo množstvo rozhovorov a futbalista musel zniesť veľa. V uplynulej sezóne pár krát zažiaril a urobil niekoľko dôležitých vecí. V tejto sezóne po Majstrovstvách sveta predviedol vysokú úroveň."

Vzťahy s trénerom

"Tréner je šéf a myslím si, že s nim zaobchádza dobre. Raz na tlačovke povedal, že zaspať sa podarilo už aj jemu. Nikto nemôže povedať, že Valverde je nezodpovedný. Aj mne sa stalo, že som na meškal na tréning a nikto nemôže povedať, že som bol počas mojej športovej kariéry nezodpovedný."

Úloha spoluhráčov

"Čítal som, že kapitáni s Dembélém hovoria. Ak je to pravda, je to veľmi dôležité. Hráči pochopia všetko oveľa skôr ak sa to k nim dostane zo šatne a nie zvonku. V mužstve sú hráči, ktorí ho môžu veľa naučiť."

zdroj: marca.com
foto: facebook

Roni957

12
2018-12-12 13:04:13

Konecne sa niekto k tomu vyjadril rozumne...vdaka pan sportovy exriaditel

momo9

4
2018-12-12 13:45:47

Vedeli sme o tom, že je schopný zaspať, ale chceli sme ho kúpiť .. :D vedeli že je schopny zaspať, to čo je :D

Nalim

4
2018-12-12 15:05:12

Jeho veľké umenie vysoko zatieňuje jeho malý neduh. Včera miliónom fans Barci vyskočili oči z jamok a srdcia sa rozbúšili od radosti. Na gólovú akciu nepotreboval použiť spoluhráča. Takým hráčom sa hovorí “rozdielový hráč”. Som šťastný, že ho máme...

FCBarcelona2018

1
2018-12-12 16:45:26

Tak to sú správne slová. Nie tie žvásty novinárov, ktorí iba bažia po akomkoľvek zakopnutí hráčov, aby si potom mohli mnoho nezmyslov vymyslieť a napísať, len aby sa ich klamstva dostali do novín.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.