André Onana opustil Barcelonu v roku 2015 a zamieril do Ajaxu, kde nastupuje v základnej zostave. Kamerunský brankár poskytol rozhovor pre denník Sport, v ktorom komentoval svoj odchod alebo aj špekulácie okolo Matthijsa de Ligta a Frenkieho de Jonga.

Vyzeráš spokojne.

"Áno, cítim sa dobre. V tejto sezóne sa nám darí a som tu šťastný."

Kaptoum, Dongou, Etock, Bagnack, Ondoa... zo všetkých Kamerunčanov, ktorí prišli do Barcelony, si dopadol najlepšie.

"Vo futbale nikdy neviete, čo sa stane zajtra a všetci bojujú, aby urobili krok vpred. Myslím si, že časom a s trochou šťastia sa to podarí všetkým. Cítim sa tu dobre a som rád, že môžem hrať za taký skvelý klub."

Máš len 22 rokov. Chcel by si sa niekedy vrátiť do Barcelony?

"Nemyslím na to. Návrat by bol super, pretože je to veľký klub - kto by tam nechcel hrať? Možno som sa musel dostať až sem, aby som sa mohol vrátiť. Nie je jednoduché prepracovať sa z cantery do prvého tímu, pričom pre brankárov je to ešte zložitejšie. Teraz som však futbalistom Ajaxu, cítim sa šťastný, zažívame dobrú sezónu a máme v úmysle sa z nej naďalej tešiť. A naučiť sa všetko, čo sa dá. Kľudne môže niekto povedať: 'Onana, chce ťa Barcelona,' no u mňa by to mohol byť problém."

Prečo?

"Pretože chcem hrať a nie sedieť na lavičke."

De Jong a de Ligt nám prezradili, že by v osemfinále Ligy majstrov radi narazili práve na Barcelonu.

"Nebolo by to zlé."

Nakoniec ste dostali Real Madrid.

"Možno zápas prehrať alebo vyhrať, no strach nie je na mieste. Ak nás porazia, v poriadku, boli lepší, ale určite nie preto, lebo sme sa báli. Budeme hrať svoju hru. Uvedomujeme si, že sú veľmi silní, ale pristúpime k tomu ako ku každému zápasu."

Bude to pre vás náročná skúška, rovnako tak pre de Ligta a de Jonga. Myslíš si, že už sú pripravení hrať za taký klub ako je Barcelona?

"Sú pripravení hrať za ktorýkoľvek tím. Sú mladí, majú veľký talent a túžbu dobyť svet. Podľa mňa by sa im darilo najmä v Barcelone. Rozprával som sa s nimi o tom niekoľkokrát, pretože som tam žil a viem, ako sa tam pracuje."

Pýtajú sa ťa na Barcelonu?

"Áno."

Čo ich zaujíma?

"Pýtali sa ma, aké to tam je, o počasí...Vždy im hovorím, že by sa im tam páčilo a cítili by sa ako doma. Tiež im neustále opakujem, že v Barcelone presne vedia, ako zaobchádzať s ľuďmi. To je podľa mňa to najdôležitejšie."

Rýchlo sa prispôsobia?

"Hej, bude to pre nich jednoduché."

Predsa len, zmena krajiny, jazyka, klubu...

"Pracujem s nimi každý deň a vidím, že sú na to pripravení."

Aká je Eredivisie?

"Táto liga je pre mladých hráčov veľmi dobrá, môžete tu ukázať svoj talent. Hoci nie je taká silná ako Primera División alebo Premier League, je veľmi konkurencieschopnou."

Čo hovoríš na historický vzťah medzi Ajaxom a Barcelonou?

"Pokiaľ ide o filozofiu a ak vezmeme do úvahy spôsob hry a myšlienku, Ajax je taká mini-Barcelona. Barçe sa páčia hráči s týmto profilom."

zdroj: sport.es

foto: foxsports.com

 

 

 

el_dominiko

21
2018-12-20 11:56:43

To je dobré , že sa zaujímajú o Barcelonu.

ximpp

20
2018-12-20 12:14:26

Toho stopera určitě vzít, myslím, že má na to být absolutní TOP, záložníka jsem moc nenasledoval, i proto že jich máme hodně.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.