Práve sa nachádzame v polovici sezóny 2018/19 a napriek aktívnej Premier League, väčšina krajín má počas sviatkov zaslúženú prestávku. Boje o titul sú zatiaľ otvorené v La Lige, Bundeslige či Premier League, kdežto Seria A a Ligue 1 je zatiaľ pevne v réžii Juventusu Turín, respektíve PSG.

Pokým sú góly všeobecne oslavované ako hlavné dôvody víťazstiev, nemalo by sa zabúdať ani na hráčov, ktorí na góly prihrávajú, pretože inak by väčšina gólov ani nebola. Prinášame Vám teda 5 hráčov z top európskych líg, ktorí majú na konte v prebiehajúcej sezóne najviac asistencií.

#5 Ryan Fraser (Bournemouth) – 8 asistencií

24-ročný rýchly krídelník prišiel do Bournemouthu v roku 2013 a bol jedným z kľúčových faktorov postupu jeho tímu do Premier League. Škótsky reprezentant na seba upútal pozornosť v decembri 2015, keď po naskočení z lavičky rozprúdil comeback 4:3 proti Liverpoolu, pričom vybojoval penaltu, ďalší gól strelil a na následný prihral.

Táto sezóna je pre neho zatiaľ najviac úspešná. Vytvoril si skvelú spoluprácu s útočníkom Callumom Wilsonom a tréner Eddie Howe získava pozitívne ohlasy za atraktívnu hru svojich zverencov. Bournemouth je aktuálne na dvanástom mieste v tabuľke, pričom Fraser má na konte už 8 asistencií. Poslednú zaznamenal po góle Davida Brooksa pri výhre 2:0 nad Brightonom.

#4 Suso (AC Miláno) – 8 asistencií

Suso začínal kariéru v Liverpoole, ale nepodarilo sa mu stať sa členom základnej zostavy. Rozhodol sa teda pokračovať v kariére v AC Miláne. Spočiatku príliš nezaujal, putoval teda na hosťovanie do Janova. Odtiaľ sa však vrátil ako vymenený a pod trénerom Vincenzom Montellom chytil druhý dych. Suso túto dôveru premenil v danej sezóne na 7 gólov a 9 asistencií.

Odvtedy sa tento 24-ročný neustále zlepšuje a svojimi výkonmi si vybojoval aj miesto v nominácii do španielskej reprezentácie. Stal sa taktiež lídrom Gattusovho tímu pri snahe vrátiť AC na popredné európske priečky. Miláno aktuálne okupuje piatu priečku v lige a to aj vďaka Susovým ôsmym asistenciám.

#3 Sebastian Haller (Eintracht Frankfurt) – 8 asistencií

Tak ako jeho dvaja predchodcovia, aj Sebastian Haller má 24 rokov. Hraje dôležitú úlohu vo svojom tíme, ktorému minulú sezónu dopomohol k zisku nemeckého pohára. V doterajšom priebehu sezóny strelil za 17 ligových zápasov 9 gólov a pridal 8 asistencií.

Haller reprezentoval Francúzsko vo všetkých mládežnických kategóriách, za seniorov však ešte nehral. Ak sa mu udrží aktuálne forma, zraku trénera Didiera Deschampsa to určite neujde. Haller taktiež začína vzbudzovať pozornosť popredných európskych klubov.

#2 Eden Hazard (Chelsea) – 9 asistencií

Hazard je mnohými považovaný za jedného z najlepších hráčov na svete a má vraj prebrať štafetu po Messim a Ronaldovi. Na jeho kvalite mu však uberá jeho nestálosť výkonov. Eden sa však túto sezónu stal jednoznačným lídrom londýnskeho klubu a belgickej reprezentácie, ktorú doviedol ku tretiemu miestu na Majstrovstvách Sveta v Rusku.

Príchod trénera Sarriho do Chelsea mu očividne prospel. Túto sezónu má v Priemier League na konte 8 gólov a 9 asistencií v 17 zápasoch. Už teraz sa radí medzi favoritov na zisk nasledujúceho Ballon d'Or.

#1 Lionel Messi (Barcelona) – 10 asistencií

Je tu snáď niekto, kto nečakal toto meno v zozname najlepších prihrávačov v sezóne? Lionel Messi sa už dlhú dobu radí medzi najlepších útočníkov a playmakerov v histórii tejto nádhernej hry. Na začiatku decembra si Messi prevzal piatu zlatú kopačku za najlepšieho strelca roka.

Napriek zraneniu ruky na začiatku sezóny, Leo drží Barcelonu na prvom mieste v La Lige a vybojoval aj postup z prvého miesta skupiny do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov. Argentínčan je už teraz lídrom v strelených gólov a asistenciách v španielskej lige. Sieť rozvlnil 15 krát a prihrával na góly spoluhráčov v desiatich prípadoch.

zdroj: sportskeeda.com
foto: fcbarcelona.com, planetfootball.com, talkchelsea.net, nsno.co.uk

BayernMunchen

top komentár
44
2019-01-01 15:03:35

Kde je ten najlepsi hrac sveta?

David777

23
2019-01-01 16:52:09

On este hra? Mne sa zdalo ze po tom co dostal zlatu loptu tak ukoncil karieru...

BayernMunchen

6
2019-01-01 17:15:56

Rozhodcovia mu vo vyradovacke Lm vymyslia par penalt a zase bude najlepsi

dektiv

15
2019-01-01 17:25:06

Modric penalty nekope

BayernMunchen

14
2019-01-01 17:54:43

Tym "mu" som myslel celemu realu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.