Madridský denník Marca tvrdí, že obrovský herný prínos v mužstve FC Barcelona má predovšetkým trojica záložníkov v zložení Sergio Busquets, Ivan Rakitič a Arthur Melo.

Denník píše, že úlohu tejto trojice hráčov v tíme Blaugranas nemožno podceňovať. Všetci traja sú v systéme Ernesta Valverde kľúčoví, pretože kontrolujú hru tímu. Ivan Rakitič doteraz odohral 39 zápasov a len v štyroch stretnutiach bol náhradníkom. Tréner neustále využíva jeho služby, pretože Chorvát je zodpovedný za plynulosť hry a garantuje stabilnú vysokú úroveň výkonov. Rakitič rozťahuje hru mužstva do strán, stará sa o pohyb a mužstvo vďaka nemu pôsobí elastickejšie. Bývalý kapitán FC Sevilla je mimoriadne platný aj v obrane, keď doteraz pre mužstvo získal 261 lôpt. V najlepšom svetle sa predviedol v zápase Ligy Majstrov na pôde Tottenhamu, keď všetky jeho prihrávky na polovici súpera boli presné. Prihrávky sú vo všeobecnosti veľmi silnou stránkou tohto stredopoliara, veď sa môže pochváliť až 90% úspešnosťou.

Barcelona má v tabuľke najlepšie prihrávajúcich hráčov výrazné zastúpenie, no rebríček vedie Mandi z Betisu Sevilla, ktorý v tejto sezóne zaznamenal 1821 presných prihrávok. Za jeho plecami sa nachádza hneď štvorica hráčov Blaugranas: Rakitič, Piqué, Alba a Busquets. Posledný menovaný síce svojou hrou nenadchýna masy fanúšikov, ale v defenzíve Barcelony je nenahraditeľný. Busquets fantastickým spôsobom zachytáva útoky súpera v stredovej zóne a fantastický je v presingu. Všetky zápasy berie vážne a je vždy plne sústredený na hru. V zápase proti PSV získal až 14 lôpt. V La Lige napríklad zachytil až 38 prihrávok, ktoré smerovali do pokutového územia. Vo všetkých súťažiach tejto sezóny Busquets vyhral 238 súbojov, z toho 154 v Primera Division.

Veľmi dôležitou súčasťou tímu sa stal Arthur. V jeho prípade však nemôžeme hovoriť o tak pravidelnej hre ako v prípade Busquetsa s Rakitičom. Predovšetkým preto, lebo Brazílčan sa musel aklimatizovať v novom pôsobisku. Následne nejaký čas nehral kvôli zraneniu. Ak je na trávniku, prekvapuje s akou ľahkosťou dokáže ovládať loptu, má neuveriteľný prehľad o dianí na trávniku a skvelý kolmé prihrávky. Vo viacerých zápasoch sa presnosť jeho prihrávok blížila k 100%. S Arthurom na trávniku hra Barcelony získava na rýchlosti a to zvlášť vtedy, ak línie hrajú bližšie pri sebe.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Fcb1231

12
2019-03-08 13:25:49

Z týchto 3 hráčov jednoznačne arthur , každý z týchto hrácov je rozdielne a všetci sú perfektný , ale boužial mam pocit že Rakitič a Busquets hrajú vždy na takej úrovni na akej hrá tím , ak hra tím zle ani im to moc nejde ak dobre tak sa vedia predviesťale arthur hra vždy svoju a preto je pre mňa najlepší z týchto troch v tejto sezóne

Zmazaný užívateľ

13
2019-03-08 15:06:17

prepáč, ale zle vidíš, článok je o tom kto kontroluje hru a je celkom dobre a výstižne spracovaný, subjektívne možno arthur posobí pre oko najlepšie /to bude asi tým, že je to nová krv a raki s busim sú trocha napozeraný/ ale čo sa týka myšlienky samotnej hry tak je to podané veľmi reálne

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.