Po presných zásahoch Oshoalovej a Dugganovej si udržali futbalistky prvého tímu FC Barcelona šancu na historický zisk titulu. Ba čo viac, blaugranas boli súčasťou fascinujúceho rekordu v návštevnosti ženského futbalu. 

Futbalistky FC Barcelona triumfovali v kľúčovom stretnutí, vďaka čomu si i naďalej zachovali šancu na zisk trofeje z najvyššej španielskej ligovej súťaže. Okrem toho, že však malo toto stretnutie s Atléticom Madrid obrovskú dôležitosť, predstavuje mimoriadne významný okamih pre celý ženský futbal. Na Wanda Metrpolitano zavítalo neuveriteľných 60 739 divákov, čo značí historicky najvyššiu návštevu španielskych dejín a rovnako tak v rámci celého Starého kontinentu. Prekonáva sa tak dovtedajší zápis z pohárového duelu medzi Bilbaom a Atléticom, ktorý prilákal na San Mamés 48 121 priaznivcov. Tí, ktorí si našli cestu počas víkendu na madridský štadión, pritom sledovali prerušenie unikátnej šnúry sedemnástich triumfov domácich hráčok, ktorú sa podarilo Barcelončankám úspešne ukončiť. Katalánky zvíťazili pomerom 0-2 vďaka gólom Oshoalovej a Toni Dugganovej, vďaka čomu sa dotiahli na líderky z Madridu už na tri body. 

Do konca ligovej sezóny zostáva ešte šesť súbojov, čo v praxi značí, že obe družstvá ešte môžu získať osemnásť bodov. Barcelona sa v porovnaní s Atléticom ale medzičasom dostala do istej výhody, pretože v prípade rovnosti bodov rozhodujú vzájomné zápasy, ktorým blaugranas jednoznačne dominovali. Pripomeňme si, že ekipa Lluísa Cortésa v domácom prostredí Mini Estadi triumfovali rezultátom 2-1. 

Na druhej strane však priniesol súboj i jedno obrovské negatívum, a to zdravotné problémy Oshoalovej a Alexie Putellasovej, dvoch kľúčových hráčok barcelonského družstva, ktoré museli zhodne opustiť trávnik Wanda Metropolitano predčasne. Rozsah ich zranení je zatiaľ neznámy, a tak je ohrozená aj ich účasť v nadchádzajúcich meraniach síl, ktoré budú rozhodujúce pre osud celej ligy. 

Atlético Madrid 0 - 2 FC Barcelona

Atlético Madrid: Lola Gallardo, Kenti Robles (78' Esther González), Aleixandri, Tounkara, Menayo; Meseguer, Kaci (67' Dolores Silva); Sampedro (55' Olga García), Hermoso, Ángela Sosa; Ludmila.

FC Barcelona: Sandra Paños, Marta Torrejón, Pereira, M. Leon, Leila; Losada, Hamraoui, Aitana (56' Mariona), Alexia (89' Andonova); Oshoala, Martens (70' Andressa Alves).

Góly: 64' Oshoalová, 79' Dugganová

Zdroj: md
Foto: md

harry525

-10
2019-03-18 20:51:22

Maria Leon "4" mala asi "svoje dni"... ^-^

ximpp

-10
2019-03-18 23:15:33

Nechápu, že na toto chodí tolik lidí.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.