Legenda FC Barcelona Carles Puyol vyhlásila, že Lionel Messi je najlepší hráč futbalovej histórie.

Messi v tejto sezóne podáva od začiatku vyrovnané výkony na veľmi vysokej úrovni a všimol si to aj niekdajší kapitán FC Barcelona Carles Puyol, ktorý s Argentínčanom niekoľko sezón hrával. V rozhovore pre Goal.com povedal: "Hráva na neuveriteľnej úrovni. Pre mňa je najlepším hráčom v histórii tejto hry. Dokazoval to sezónu po sezóne a môžete vidieť ako sa jeho hra vyvíja, všetky tie veci, ktoré teraz predvádza. A môžete vidieť aj to ako sa zlepšuje každý rok s novými atribútmi, ktoré do svojej hry prináša."

"Ako človek je introvert, no teraz si môžete všimnúť, že mužstvo vedie ako kapitán FC Barcelona," uviedol Carles Puyol. Messi v tejto sezóne strelil vo všetkých súťažiach už 45 gólov len v 42. zápasoch a k tomu pridal aj 21 asistencií. Barcelona vďaka jeho vkladu vedie La Ligu o 9 bodov pred Atléticom Madrid a je najlepšej ceste zabezpečiť si ligový titul v predstihu. Kataláncom sa darí aj v Lige Majstrov, keď cez Manchester United postúpili už do semifinále, kde ich čaká Liverpool.

"Messi bol veľmi dobrý v Lige Majstrov, ale aj v ostatných súťažiach. Barcelona hrá veľmi dobrý futbal a má šancu vyhrať všetko. V súčasnosti je to skvelé, pretože to najlepšie ešte len príde. Barcelona je jedným z favoritov v Lige Majstrov, pretože zostali už len 4 mužstvá," pokračoval Puyol.

"Pôjde o veľmi komplikované semifinále, pretože Liverpool má veľmi dobrú sezónu, no fanúšikovia tento typ zápasov chcú vidieť a to tom je celá Liga Majstrov," komentoval slávny obranca dvojzápas Barcelony s Liverpoolom a uzavrel: "Hráči odchádzajú a prichádzajú, no štýl Barcelony sa nezmenil. Mali sme skvelú generáciu hráčov, ktorá dosiahla úžasné výsledky. Najdôležitejšou vecou je, aby klub mal ambíciu písať históriu."

zdroj: goal.com
foto: as.com

ximpp

38
2019-04-20 14:35:18

Carlesi, Ty jsi taky nejlepší, na tu jistotu s Tebou v obraně nemůžu zapomenout a díky Tobě máme dnes nejlepšího stopera Gerarda!!!

2sjr

30
2019-04-20 15:04:38

Skvelý obranca o skvelom útočníkovi. Veď kto iný ocení kvalitu útoku ako obrana aj keď Messiho pole pôsobnosti je celé ihrisko

JURITO

19
2019-04-20 15:22:05

Pre mna jednoznacne ano. Uznavam kvality Peleho ci Maradonu ale pre mna sa ani nepriblizuju Messimu.Obtiaznosy hry a takticka vyspelost je uplne niekde v ere Messiho ako ked hrali oni. Ano v tej dobe boli top oni ale ak sa bavime o celej historii tak Messi je uplne inde,si predstavte Messiho co by narobil v ich dobe s obranou ked nevedeli vobec branit. Jediny kto je velmi blizko je C. Ronaldo podla mna ale Messi ma navrch v timovej hre a vytvarani sanci

BayernMunchen

20
2019-04-20 15:25:49

Penaldo sa mu priblizuje v goloch ale on tie svoje dosiahol vacsinou doklepmi a penaltami. Driblingom, prihravkami a vytvaranim sanci mu penaldo nesiaha ani po clenky

JURITO

12
2019-04-20 15:30:15

Suhlasim,kazdopadne si myslim ze tie doklepy nie su len tak. Keby boli tak by bolo viac hracov ako Ronaldo. Je to vynimocny hrac rovnako ako Messi. Ale Messi je talent a Ronaldo je dric. Obaja su neskutocni a az odstupom casu ked skoncia a vratime sa k dobam kedy hraci strelili max 30 golov si uvedomime ze ake neskutocne je to co dosiahli.

ximpp

0
2019-04-20 22:54:25

Ronaldo je nejlepší v kategorii střelců, těch Mullerů, Raulů, Romariů, Nistelrooyů, Batistutů.
Messi je nejlepší mezi fotbalisty, těmi Maradony, Pelémi, Cruyffy, Zidany,Platinimi.
V Ronaldově kategorii se spolu měřit můžou, v té Messiho ne.

jokerito

11
2019-04-20 16:31:03

Za mna sú vo futbale dvaja králi, Pele ako kráľ toho pôvodného futbalu, keď to bolo čisto o krase hry a trosku aj menej profesionálna éra, no v niektorých veciach možno lepšia a druhý Messi ktorý je kráľom moderneho futbalu, absolútne sprofesionalizovaneho a oveľa taktickejsieho. Maradona ktorý je často radený k ním dvom mal síce talent na úrovni Messiho, no nemal zďaleka takú konzistentnost kariéry , dĺžku a hlavne mentálne nevyspely človek so sklonom k drogám podvodom atd..

jokerito

13
2019-04-20 16:34:43

Čo sa Týka CR , jeho kvality nepopieram a dosiahol vynikajúce čísla a je vzorom cieľavedomosti no z hľadiska histórie mám pred ním riadených ešte niekoľko mien ako napr Zizu , R9, Ronsldinho, Cruyff...,. CR je taký novodobý Gerd Muller či Ferencz Puskas.

apropo

14
2019-04-20 17:52:09

Puyola som mal ako hraca rad a stale ho uznavam ako cloveka. Pilier obrany, srdciar, neskutocny makac. Vzdy s respektom k superovi, ziadne vyplakavania, neopodstatnene stazovanie sa,,, Kto pamata, urcite mi da za pravdu, ze Clasica s kapitanmi Carlosom a Raulom boli vynikajuce

Ronaldolike

-5
2019-04-21 18:38:02

pre mna je najlepsi hrac vobec RONALDO A potom su dalsi skvely hraci.....ta cielavedomost akou sa vypracoval na vrchol a vedel k tomu strhnut cely tym je neskutocna a to messimu chyba - kompenzuje si to prihravkami a driblingom ale su to dva rozdielne typy hracov...messi je skvely ale ronaldove goly su pamatne najma jeho HISTORICKE NOZNICKY ktore ako sam povedal ze uz len to potreboval v jeho kariere snov....som zvedavy ako na tom bude messi o dva roky a ci sa dokaze svojim vekom adaptovat hre tak ako ronaldo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.