Frenkie De Jong preukazuje svoju obrovskú kvalitu zakaždým, keď nastúpi. Holandský stredopoliar žiaril aj pri svojom druhom štarte v barcelonskom drese, tentoraz v priateľskom stretnutí proti Vissel Kobe, v ktorom jeho mužstvo zvíťazilo pomerom 0-2. 

Ernesto Valverde postavil svojho nového stredopoliara na pravú stranu stredu poľa, kooperujúc v zálohe s Carlesom Aleñom a Monchuom. Holanďan sa dostal do hry od prvého okamihu, podieľal sa na tvorbe hry a opäť mal výborné štatistiky - pripísal si tridsaťosem úspešných a iba dve nepresné prihrávky. Pokoj, s akým Frenkie pristupuje k lopte, je neuveriteľný. Bývalý hráč Ajaxu temer vôbec nepotrebuje druhý dotyk, prakticky okamžite hľadajúc svojich spoluhráčov z prvej. 

De Jonga sme videli neraz pri snahe uvoľniť sa, čo je pre neho typické skôr z reprezentačného tímu, no podľa všetkého ho do toho bude tlačiť aj Valverde. Ako mimoriadne prínosný sa však ukazuje aj pri obrannej činnosti, hoci je nutné poznamenať, že Vissel Kobe príliš Kataláncom svojou ofenzívnou činnosťou neublížilo. Frenkie, každopádne, spoľahlivo napádal a podieľal sa na hre v defenzíve štyrmi získanými loptami. 

Muž, ktorý nosí na Camp Nou číslo dvadsaťjeden, si špeciálne rozumie s Ousmane Dembélém. Ich vzájomná kombinácia zatiaľ vyzerá vskutku úderne a nám neostáva nič iné, ako dúfať, že sa úspešne pretaví aj počas súťažných stretnutí.

Zdroj: sport
Foto: sport

Brano

4
2019-07-27 13:56:58

https://slovnik.aktuality.sk/...

Brano

4
2019-07-27 13:57:35

Ahoj MeeTee, hore si môžeš pozrieť čo znamená slovo solventný.
Dikes

MeeTee

3
2019-07-27 14:21:15

Myslel som to, samozrejme, trosku prenesene, ako vidis aj v tej druhej definicii - "spolahlivy". Ale uznavam, viacmenej som sa nechal trosku uniest prekladom, pretoze v spanielcine sa toto slovo pouziva bezne aj takto. Upravil som to :-)

Brano

2
2019-07-27 15:59:12

Samozrejme, že som pochopil čo si myslel. Iba som chcel v dobrom upozorniť, že to slovo v slovenčine znamená niečo úplne iné.

Vďaka, pekný víkend

Nick

2
2019-07-27 14:49:35

V zalohe hral Roberto. Monchu bol na pravej strane

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.