Marc-André ter Stegen už dlhodobo ukazuje, že v bránke Nemecka by mal dostať šancu. No ako tréner Nemecka Joachim Löw, tak aj niekoľko starých funkcionárov ako napríklad Uli Hoeneß urputne bránia Manuela Neuera. Brankár Barcelony im na ich názor odpovedá výkonmi na trávniku.

Brankár FC Barcelona v nedávnom rozhovore pre T-Online opäť raz uviedol, že sa mu vysedávanie na lavičke v reprezentácii nepozdáva. Ter Stegen dlhodobo nie je spokojný s tím, že Löw dookola nasadzuje Neuera a jeho odsúva na vedľajšiu koľaj. História nám však väčšinou ukazuje, že ak má reprezentačný tréner v bránke svojho obľúbenca, kým nedôjde k výmene trénera, nezmení sa nič. V prípade Nemecka môžeme jasne povedať, že právo toto je situácia s Löwom a Neuerom. Veď keď Neuer pred MS v Rusku kvôli zraneniu nehral dokopy 328 dní a vynechal na klubovej úrovni 46 zápasov, do hry sa následne vrátil tesne pre MS a napriek tomu MS odchytal, je zrejmé, že ter Stegen sa do bránky Nemecka jednoducho nedostane. A jeho verejné vyjadrenia mu cestu vzhľadom na ego nemeckých funkcionárov len komplikujú.

"Samozrejme, trochu ma to vytáča. Robíte všetko, čo je vo vašich silách, ale nemá to želaný efekt ani tak. Myslím si však, že postupom času som našiel odpoveď na svoju otázku, jasne som si stanovil priority. Chcem byť úspešný a mojím hlavným cieľom ostáva byť brankárskou jednotkou aj v národnom tíme, no nie viac za každú cenu. Futbal je jedna vec, ľudskosť vec druhá. Úprimne povedané, lepší dôvod na to, aby som bol v základnej jedenástke, ako byť v jednom z najlepších klubov na svete, v ktorom pravidelne hrávam, asi neexistuje," uviedol ter Stegen na tému svojej pozície v reprezentácii, čím predovšetkým v Nemecku rozpútal vášnivú diskusiu a na jeho adresu sa spustila kritika ako si mohol dovoliť niečo také vysloviť.

Hneval sa aj Manuel Neuer, ktorý ter Stegenovi poslal nasledujúce slová: "Som hráčom tímu a myslím na tím. Neviem, či niečo také na neho dobre vplýva, zvlášť v prípade našej pozície," povedal Neuer a pokračoval: "Nebolo to prvýkrát, čo ter Stegen niečo také povedal. Ja som s mojou hrou spokojný a trénerský tím takisto. Nemôžem povedať nič viac," uviedol.

Ešte ostrejší tón nastolil Neuerov šéf na klubovej úrovni Uli Hoeneß, prezident Bayernu Mníchov: "Hovorí ako keby vyhral 17 majstrovstiev sveta. Nemá vôbec žiadny nárok. O tom, či je Neuer číslo 1 sa nebude diskutovať. Nepáči sa nám poškodenie reputácie našich hráčov. Vždy bude najlepší," vyhlásil.

Ter Stegen však na tieto vyhlásenia odpovedá výkonmi na trávniku. V reprezentácii Nemecka možno stále platí, že brankár je jednotkou za zásluhy, no nie v Barcelone. Pre úplnosť je nutné dodať, že Manuel Neuer na vrchole svojej kariéry patril medzi absolútnu brankársku špičku a v tom čase by bolo zbytočné riešiť jeho výmenu v bránke na národnej úrovni. Všetci ale starneme a Neuer takisto. Preto je čas na zmenu.

Brankár FC Barcelona na poslednú vzniknutú debatu reagoval v zápase proti Borussii Dortmund tým najlepším spôsobom. Na nemeckej pôde proti nemeckému tímu jednoducho zatiahol roletu, pochytal čo sa dalo aj nedalo, zneškodnil pokutový kop a vyslal jasný signál o tom, že v súčasnosti je lepším brankárom, než Neuer. Zmenu každopádne očakávať nemôžeme. Löw sa na lavičke Nationalelf drží aj po fiasku v Rusku, nezmenia to ani 4 góly v sieti v Neuera od Holandska. Ter Stegenovi zostáva len to, aby Neuera a nemeckých futbalových papalášov vytáčal svojimi výkonmi do nepríčetna. A my mu držíme palce :)

zdroj: forcabarca.sk
foto: facebook

LaBrie

30
2019-09-19 08:03:56

Bude to mat Marc tazke, Hoeneß si zastava hraca svojho klubu a Low je kapitola sama o sebe.....treba asi cakat na vymenu trenera, inak to nepojde...a Marc sa moze aj roztrhat....

Gabrieloo

12
2019-09-19 09:20:50

Akosi Barcelonsky brankari v repre casto su dvojka. Sak si spomenme na stav Iker a Victor. To bolo to iste. Bozsky Iker na vrchole svojej formy bol jednoducho lepsi a ako jednotka ziskal vsetko so spanielskou repre. Ale potom jeho vykonnost klesla a napriek tomu Valdesa v repre dlho nepustil do brany. Ani v case ked prav Victor mal neskutocnu formu. Victorov paradox bol ze ked sa konecne stal jednickou rozhodol sa odist z barcy zranli sa a bolo po kariere klubovej aj reprezentacnej. Dufajme ze Mark bude mat viac stastia. Aj ked nerozumiem tomu preco ich nemoze nechat rotovat. Takto rastie jeho frustracia rychlejsie.

PatrikFCB

13
2019-09-19 09:23:12

Marc už odchytal vela vynikajucich zapasov, po ktorych ho mohli presadiť do základu reprezentácie, ale nestalo sa a podľa mňa sa to ani tentokrát nezmení. Jedinú šancu vidim v tom, že Low je teraz pod vacsim tlakom pri výbere brankára, keďže čoraz viac fanúšikov apeluje na zaradenie Stegena do základu + aj sam ter Stegen sa ozval. Otázkou je, či Low dokáže odolať tomuto psychickemu nátlaku, keď už ignoruje fakt, že ter Stegen je momentálne lepší ako Neuer (podľa mňa už dosť dlhú dobu).

PETERKRIZAN

0
2019-09-19 10:06:19

o zostave rozhoduje Jogi Low,pokiaľ on považuje Neuera z nejakych dovodov za lepšieho diskusie su bezpredmetné,má na to plné právo a tak to má byť

michal11

-5
2019-09-19 10:06:55

Že vraj sme podpísali nejakého Xavier Mbuyamba z Holandska. Má 17 rokov a meria 195 cm, pekné terno na 17 rokov. Obranca aby som nezabudol. Nie som rasista ale nejak sa nám zbierajú hráči čiernej pleti pomerne dosť... Opakujem nie som rasista ale nejak to bije do očí oproti minulosti.

PatrikFCB

6
2019-09-19 10:20:23

Ak to myslíš ako zaujímavosť tak mi to tak nepríde..Máme Umtitiho, Semeda, Firpa, Dembeleho, Todiba, Wagueho...pred 10 rokmi sme napriklad mali Alvesa, Abidala, Keitu, Henryho, Tourého, Etooa...

michal11

-5
2019-09-19 10:47:07

Henry, Etoo a Toure sa dlho neohriali pri Pepovi. Ja mám skôr na mysli nie z dlhodobého hľadiska ale jednorazovo. Za Pepa boli stabilne +/- iba Abidal, Keita a Alvesh.

PatrikFCB

1
2019-09-19 11:45:39

Rovnako ako teraz su stabilni iba Dembele, Umtiti a Semedo..Firpo prisiel teraz, Todibo a Wague nehravaju..

Milan87

2
2019-09-19 11:53:19

Hráči aj ludia vseobecne sa ale neposudzuju podle farby pleti ale podle toho co dokážu. Som si isty že to co napadlo teba teraz o černichoch nenapadlo nikoho ineho v Barceloně. Ešte že je to katalansko viac mentalne vyspele ako slovensko a neřeší kdo je ako farebny

loptajegulata

5
2019-09-19 10:56:30

No musíme si žiaľ zvykať, európania majú najnižšiu pôrodnosť a afričania najvyššiu. Europánia maju v priemere 1 dieťa, afričania aj 7 v niektorých krajinách. Do konca storočia sa zmení populácia europy zo 700 milionov na 500 milionov (z toho bude veľa afričanov tiež) a afrike stúpne z 1 miliardy na 4 miliardy.

Didalop

2
2019-09-19 10:22:11

Mame malo svojich problemov???

MIO10

4
2019-09-19 10:23:08

Neuer není žádným poraženým v tomto zápase. Se může jen smát. Má pevnou pozici a tak to taky zůstane. Marc podává skvělé výkony pravidelně a jestli je to na BVB nebo v lize je úplně fuk. Prostě je Neuer i kapitán a má slovo v kabině a dokud bude mít výkonost, tak bude chytat, alespoň pod Löwom. Tento článek je zbytečný. Že by si teď doma treneři Německa říkali, že chytat musí MATS, tak to určitě ne. Přál bych to určitě Marcovi, za mě je lepší, ale tohle fakt ne autore... :-) neber osobně :-)

MIO10

4
2019-09-19 10:24:56

A hlavním poraženým jsou za mě v tomto případě bohužel fanoušci. Doma u televizí a hlavně na stadionu, kam přijedou za milovaným týmem a kluci nevystřelí pomalu na branku. Za poraženého se může považovat i EV, protože evidentně neví co s tím...

singo1

10
2019-09-19 11:10:30

Hlavne na to EV nemá aby trénoval Barcelonu
Takze porazená je Barcelona a aj fanúšikovia
Jediný víťaz je EV s 24 mega ročne

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.