Útočník Borussie Dortmund a bývalý hráč FC Barcelona poskytol rozhovor pre Catalunya Radio. Paco Alcácer sa vyjadril napríklad k súboji s Barcelonou v Lige Majstrov či adaptácii Antoine Griezmanna na Camp Nou.

Do odvety s Barcelonou na Camp Nou zostáva ešte nejaký čas. Myslíš si, že po tom, čo sa stalo v prvom zápase s Barcelonou v Nemecku, existuje možnosť poraziť Barcelonu na jej štadióne?

"Každý zápas je úplne iný a stať sa môže všetko. V súčasnosti sa na tento zápas nesústredíme. Teraz je čas na reprezentáciu a potom, ešte pred zápasom s Barcelonou, máme dosť dôležitý ligový zápas s Paderbornom. Musíme v ňom získať 3 body a chytiť pozitívnu dynamiku."

Vytiahli ste v šatni kalkulačky a počítali ste koľko bodov musíte získať na to, aby ste postúpili do ďalšej fázy Ligy Majstrov? Remíza vám na postup môže stačiť.

"Tak áno, ale ak na Camp Nou vyhráme, postúpime o to skôr. My na trávnik vstupujeme vždy s cieľom zvíťaziť. Tak ako som hovoril predtým - každý zápas je iný. My však v hlave máme stále ten istý zámer a tým je víťazstvo v zápase."

Vrátim sa ešte k zápasu Barcelony v Dortmunde. Prekvapilo vás, že Barcelona nebola schopná ukázať svoju silu? A možno si na trávniku takýto dojem vôbec nemal.

"Bolo ťažké nadobudnúť akékoľvek dojmy, pretože som mal dostatočne veľa práce, keď som behal za loptou. Barcelonu vôbec necharakterizuje to, na čo sa pýtaš. Každý hráč chce hrať, čo najlepšie a je to vidieť v lige, kde Barca je lídrom klasifikácie."

Pred zápasom s Barcelonou si povedal, že vďaka hre v katalánskom klube sa teraz na trávniku rýchlejšie rozhoduješ.

"Je jasné, že ak prichádzate z klubu, ktorý má 80% času loptu pod svojou kontrolou a súper sa uzatvára pred vlastným pokutovým územím, miesta je veľmi málo, tak musíte rozmýšľať rýchlo a prijímať správne rozhodnutia. Barcelona je najlepšie miesto, aby ste sa práve toto naučili."

Pre útočníka, ktorý nebol formovaný v kultúre hry Barcelony je ťažké sa prispôsobiť jej štýlu a pochopiť dynamiku hry. Ako v prípade Griezmanna.

"Každý hráč je úplne iný a musí dať zo seba všetko, aby sa čo najrýchlejšie adaptoval do mužstva. Pokiaľ sa v tíme neaklimatizuje, nebude sa mu tam dariť."

Je ti v porovnaní s Barcelonou bližší herný rytmus v Borussii?

"V priebehu zápasu sa odohrá veľa akcií pred našou bránkou a aj pred bránkou súpera. Máte množstvo príležitostí na strelenie gólu."

David Villa oznámil ukončenie kariéry. Viem, že patrí medzi tvoje vzory. Čo pre teba znamená osoba Davida Villu?

"S Davidom som sa stretol na dvoch tréningoch v prvom tíme Valecie. Nemal som šťastie a nemohol som sa tešiť z hry po jeho boku. Je to kompletný a špičkový hráč. Pre mňa bol dobrým referenčným bodom. Želám mu všetko najlepšie a ďakujem mu za to, čo dal Španielsku."

Spýtam sa ešte na jedného hráča, ktorého poznáš z nemeckých trávnikov. Je teraz Lewandowski útočníkom, ktorý je v Európe v najlepšej forme?

"Štatistiky hovoria, že áno. Jeho čísla sú úžasné. Góly strieľal vo všetkých zápasoch, ktoré Bayern odohral v lige. Je to úžasný útočník."

Nedávno si povedal, že raz by si sa chcel vrátiť do Valencie. Môže sa to udiať už v blízkej budúcnosti alebo si na to ešte počkáme?

"Keď nastane príležitosť. Vždy som hovoril, že bez ohľadu na to, čo tvrdia ostatní, som fanúšikom Valencie. Tam som vyrástol a som tomuto klubu niečo dlžný. Raz by som sa chcel vrátiť."

Samozrejme, že ťa toho viac spája s Valenciou, než s Barcelonou, v ktorej si hral nejaký ten čas. Prekvapilo ma však, keď som od teba počul, že v Barcelone boli aj osoby, ktoré sa voči tebe nezachovali najlepšie. Mám pochybnosti a neviem, o čo išlo a či sa jednalo o osoby z klubu alebo mimo neho. Išlo o vedenie, hráčov alebo trénerov? Koho si týmito slovami myslel?

"To, na čo myslíš, je len záležitosť tvojej fantázie. Zvyšok si nechám pre seba. Ľudia, ktorí o tejto narážke vedia, to pochopili veľmi dobre."

Pokiaľ strelíš gól na Camp Nou, budeš ho oslavovať normálnym spôsobom?

"Neviem. Naozaj neviem, čo urobím."

zdroj: Catalunya Radio
foto: twitter

messI987

8
2019-11-19 19:47:34

Tohto hráča je škoda.

2sjr

0
2019-11-21 23:11:19

Skromný simpaťák Som rád že sa mu darí. Ale gól na Camp Nou mu neprajem.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.