Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Sergio Busquets, Gerard Piqué a Leo Messi si v rozhovore pre katalánsky denník Mundo Deportivo zaspomínali na rok 2009, v ktorom FC Barcelona získala až 6 titulov a navždy sa zapísala do futbalovej histórie.

Andrés Iniesta

"Získané tituly ma veľmi potešili, tieto veci sme už dlhšie predtým nedosiahli. Najviac možno Liga Majstrov, ktorá uzavrela treble a potom Klubové majstrovstvá sveta, čiže náš šiesty titul. Všetky však znamenali veľa, dokonca aj spôsob, akým sme vyhrali v Európskom superpohári."

"Dôležitý bol pre mňa gól zo Stamford Bridge, to bezpochyby. Bolo to niečo výnimočné, úžasné. Mal som šťastie, že som mohol osobne prežiť tak úžasný moment v histórii môjho klubu."

Xavi Hernández

"Spomienka na to, čo sme dosiahli, ma napĺňa hrdosťou. Časom si to budeme ceniť ešte viac, bolo to niečo historické. Vtedy sme si toho možno neboli vedomí, ale postupne ako starnete, uvedomíte si, že získavanie titulov niečo stojí. Keď odchádzate z Barcelony, takisto viete, že všetci vás chcú poraziť."

"Bude ťažké, aby nejaké mužstvo jedného dňa vyhralo 6 titulov. Najviac môžu náš výsledok vyrovnať."

"Možnože niekedy v budúcnosti niekto zahrá lepšie ako my, ale Barcelonu spred desiatich rokov si bude pamätať každý. Bol to legendárny tím, veľký úspech a hra, dominancia nad súpermi... To bola najväčšia radosť."

"Sú to úžasné spomienky, užíval som si hru, bol som po celý čas v kontakte s loptou, mal som tisíc možností na prihrávku... Myslím na to teraz, bolo to úžasné potešenie. Ľudia si to pamätajú, dokonca aj teraz, všetci si spomínajú na tú Barcelonu, je to na nezaplatenie."

Sergio Busquets

"Chcel by som poukázať na jednotu všetkých hráčov, mužstvo, aké sme vtedy mali, prestupy. Najšťastnejším momentom bola Liga Majstrov, pretože sme ju už istý čas nevyhrali, dôležitý bol aj spôsob, akým sa nám ju podarilo vyhrať, to, že sme to dokázali na úžasnom štadióne v Ríme a že sa nám podarilo vyhrať aj La Ligu."

Gerard Piqué

"Dokopy sa dala skupina hráčov, ktorá veľmi chcela opäť vyhrávať. Bolo to ako nepretržitý sen, pretože som sa vrátil domov, vždy som sníval o hre v Barcelone. Vyhrávali sme všetko a zdalo sa, že neexistuje spôsob, ako nás poraziť. Mali sme veľa talentov, bola to generácia výnimočných hráčov a tréner, ktorý mal jasnú myšlienku, dokázal nám predať jasný spôsob hry."

"V súvislosti s Klubovými majstrovstvami sveta si spomínam na množstvo radosti, streliť gól v poslednej sekunde je niečo veľmi dôležité, umožnilo nám to hrať v predĺžení a naďalej premýšľať o víťazstve. Vždy si spomeniem na ten rok, ten gól a tú generáciu, spomínam na to ako na peknú etapu, v ktorej sme zažili množstvo radosti. Dúfam, že sa nám podarí niečo také ešte zažiť."

Leo Messi

"Gól strelený vo finále Klubových majstrovstiev sveta bol veľmi dôležitý pre zápas, podmienky na štadióne boli úžasné, bolo to argentínske mužstvo a podarilo sa mi streliť veľmi pekný gól."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

apropo

-22
2019-12-25 03:21:14

stale citam aky je ten messi integalaticky GOAT :-)) tak nech uz konecne nieco rozhodne a konecne nieco poriadne okrem tej la ligy vyhrate :-)

Milan87

16
2019-12-25 09:54:00

Okrem tej laligy co hrajete víkend co víkend a vy ste ju za 10 rokov vyhrali raz???
Naco potom laligu vobec pozeras kazdy vikend ked ti na nej nezáleží???
To by ti malo stacit 13 zapasov za celu sezónu v LM

Revive

8
2019-12-25 11:20:05

apropo prečo nejdeš na stránky Realu? Oh wait... vy žiadne nemáte. Teda máte ale oproti tejto stránke, sú tie vaše žumpa.

apropo

-12
2019-12-25 12:11:35

Zumpa ? pozri sa na merengues ziadne nadavky, ziadne riesenie oponenta a ziadne hecovacky :D tu chodia len detiska co nefandia barceone ale messimu :D

Rasto

1
2019-12-25 21:28:59

A hlupáci z tábora úhlavného rivala, však?! Česť výnimkám, medzi ktoré ty nepatríš.

janpet

0
2019-12-26 14:01:13

No neviem ze kolko ludi presedlalo z fandenia Realu na Juventus, preco asi?

plcd

9
2019-12-25 12:36:31

Dobre si napísal,Barca to vyhrá a vám to Peréz kúpi.A v tej lalige skončiť za víťazom -17,-19 bodov je dosť hanba.Hoci 38 zápasov sa ťažko kupuje,toľko peňazí real nemá.

apropo

-9
2019-12-25 17:45:21

ano peerez nam to kupil, george soros ovlada svet a vecer sa nezabudni pozriet pod postel ci tam nemas bubacikov :DDDD tolko konspiracnych dementov ma v svojich radoch len FCB :D

plcd

5
2019-12-25 20:09:16

Zasran ,dement bol ten kto ťa takto vychoval.Alebo rodičia o tom nevedeli,že sa o tretej v noci prihlásiš na internet a chodíš provokovať na cudzie stránky.

Milan87

16
2019-12-25 09:55:32

A ešte si neodpustím. Real neuhral trebl ani za fašistu franca to barca už ho má 2x ako jediná. My vlastne nevieme tu LM vyhrat tak že by z toho nebol double

apropo

-10
2019-12-25 17:47:23

tak uz ju konecne vyhrajteeeeee traposi :DDD

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.