Na základe nedávno publikovanej finančnej správy týkajúcej sa La Ligy, Real Madrid utráca na svojich zamestnancov o 20% viac ako katalánska Barcelona.

Priemerné náklady na zamestnanie jednej osoby v klube v Madride sa vyšplhali na 484 000 eur v porovnaní s 405 000 eurami v hlavnom meste Katalánska. Do úvahy sa berú mzdy všetkých hráčov, trénerov, členov vedenia aj všetkých pracovníkov klubu na všetkých úrovniach. Pre porovnanie - priemerné výdavky klubov v Premier League na jedného zamestnanca sú 272 600 euro.

V správe sa dočítame: "V posledných rokoch značne stúpla zamestnanosť v sektore profesionálneho futbalu. Po analýze 18 z 20 klubov v Primera Division je vidieť, že v roku 2019 v nich pracovalo 6680 osôb, čiže približne o 2 000 viac v porovnaní s rokom 2016. Športový personál (hráči a tréneri) tvoria 53% z celkového počtu."

Nedávno sme publikovali aj článok týkajúci sa príjmov v španielskom futbale. Príjmy sa v porovnaní s predchádzajúcou sezónou zvýšili o 9%. Situácia sa však s určitosťou zmení v súčasnej sezóne kvôli pandémii koronavírusu. Barcelona plánovala príjmy na úrovni 1 miliardy euro, ale tento cieľ podľa všetkého nedosiahne.

zdroj: as.com
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.