Pozastavenie futbalových súťaží má vplyv aj na rozhodcov. Katalánska rozhlasová stanica Cadena COPE kontaktovala španielskeho rozhodcu Jesúsa Gila Manzana, ktorý rádiu prezradil ako trénuje počas karantény on.

"Rozhodcovia sú veľmi aktívnymi ľuďmi, mimo domova trávia veľa času, no teraz trochu improvizujem. Dostal som špeciálny tréningový plán, ktorý dodržiavam. Okrem toho chodím dennodenne behať, cvičím takmer každý deň. Behám 10-12km denne. Ľahkú atletiku robím od svojich 9. rokov, takže v podstate len pokračujem v tom, čo som robil predtým. Teraz musím mať množstvo fantázie, pretože niektoré cvičenia nemám ako vykonávať. Kúpil som si bežecký pás a orbitrek, aby som mohol robiť aj nejaké kardio," povedal rozhodca.

"Technická komisia rozhodcov nám posiela nahrávky k analýze, ktoré si môžeme pozrieť na špeciálnej internetovej stránke. Máme rôzne testy, niektoré nám zasiela UEFA. Musíme prijímať rozhodnutia ako hlavný arbiter či rozhodca VAR. A potom dostaneme výsledky. Nemôžeme prísť o našu prechádzajúcu dynamiku," dodal Gil Manzano.

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-03-25 09:30:51
Trochu tréningu pozerania na nejakú obrazovku by nezaškodilo, predsa s VARom im to ide najhoršie ?
2020-03-25 09:38:08
Tak Manzano bude asi poriadný flákač. Na tie nahrávky k analýze a testy ktoré dostávajú asi úplne serie. Lebo keď vidím jeho pískať tak viem, že to bude zase "výborne" odpískaný zápas :D