Nicolas Tagliafico poskytol rozhovor pre argentínsky denník Ole, v ktorom okrem iného hovoril aj o Leovi Messim a hre v reprezentácii.

Človek má dojem, že v reprezentácii budujete štruktúru, ktorá bude podporovať Messiho, ale nebude na ňom závislá.

"Práve to chceme, je to správne riešenie. Musíme nájsť to správne riešenie nielen pre Lea, ale takisto do budúcnosti, kvôli tomu, čo máme pred sebou. Chceme sa rozvíjať, je dobré, že budeme mať solídny základ. Nemôžete postaviť niečo, aby ste to neskôr rozobrali. Pokiaľ môžeme pomáhať Leovi a on môže pomôcť nám, je to oveľa lepšie. Musíme vybudovať túto štruktúru a na tomto základe ju rozvíjať."

Počas posledného turnaja Copa America sa zdalo, že Messi sa dobre cíti v úlohe lídra. Čo si myslíš, zmenil sa v niečom?

"Messi sa vymanil spod tlaku dosahovania výsledkov. Nikto nie je po prehrách nahnevaný. Messi si viac uvedomil, že hru v reprezentácii si musí užívať. Neviem, dokedy bude hrať, ale pred sebou už nemá veľa turnajov s reprezentáciou. Musí si užívať všetko - zápasy, tréningy... Je lídrom mužstva, chráni ho. Predtým sme to nevideli vždy. Je dobré, že mužstvu môže týmto spôsobom pomôcť, že je to pre nás výhodné."

Hovoríš, že Messi sa naučil užívať si hru v reprezentácii. Je možné to dosiahnuť aj s tou zodpovednosťou, ktorá je spojená s obliekaním národného dresu?

"Áno, je to možné. V Ajaxe som hral proti ťažkým súperom ako Real Madrid a užíval som si to. V reprezentácii to niekedy nie je jednoduché, pretože viac sa myslí na výsledok, než na to, ako ho dosiahnuť. Pokiaľ budeme presvedčení o našej myšlienke, je možné si hru užívať. Všetky zápasy sú iné, stať sa môže všetko. Musíte byť pokojní v tom, čo robíte. Keď sa to podarí, uvoľníte sa a užívate si to. Rozhodujú výsledky, ale aby ste začali vyhrávať, musíte začať robiť to, čo si myslíte, že by ste mali. Výsledky vám neskôr dodajú sebadôveru."

zdroj: Ole
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.