Španielske médiá prinášajú informácie zo štvrtkového stretnutia EUFA, Asociácie európskych klubov a Asociácie európskych líg. Na videokonferencii sa dohodlo, že národné ligové súťaže musia byť dokončené na trávniku. UEFA zároveň jasne zdôraznilo svoje právo týkajúce sa nominácie klubov do budúcoročných európskych súťaží.

Novinári publikovali list, ktorý UEFA adresovala členským organizáciám, aby ich informovala o tom, že prebiehajú práce s cieľom obnoviť súťaže. Počíta sa s tým, že súťaže sa obnovia a nechcú vo svojich radoch žiadne rozpory. S určitosťou išlo o narážku na belgickú federáciu, ktorá predčasne ukončila domácu ligovú súťaž. Šampiónom sa stal Club Brugge. Tento krok spôsobil neistotu v radoch európskych klubov a súťaží, najmä ak situácia okolo koronavírusu je nesmierne ťažká. UEFA chcela listom upokojiť svojich členov a ubezpečiť ich, že rozhodnutie o predčasnom ukončení ligových súťaží nie je správe.

"Sme presvedčení, že futbal môže byť obnovený v nasledujúcich mesiacoch za podmienok, ktoré stanovia verejné orgány. Sme presvedčení, že každé rozhodnutie o ukončení domácej súťaže je v tejto fáze predčasné a neopodstatnené. Pretože účasť na klubových súťažiach UEFA je podmienená športovým výsledkom dosiahnutým na konci sezóny, predčasné ukončenie súťaže by mohlo spôsobiť pochybnosti o splnení tejto podmienky. UEFA si vyhradzuje právo na posúdenie oprávnenia klubov zúčastniť sa klubových súťaží UEFA v sezóne 2020/2021 v súlade s príslušnými predpismi súťaží," dočítame sa v liste, ktorý publikovali médiá.

UEFA taktiež vysvetlila dôležitosť riadenej koordinácie medzi jednotlivými federáciami a odhalila niektoré svoje myšlienky: "Pracovné skupiny sa v súčasnosti zameriavajú na scenáre na mesiace júl a august, vrátane možnosti obnovenia súťaží UEFA po skončení národných líg. Vyžaduje sa spoločné riadenie harmonogramov, pretože dokončenie súčasnej sezóny musí byť koordinované so začiatkom nového ročníka, ktorý môže byť z tohto dôvodu čiastočne zasiahnutý."

zdroj: Cadena COPE, as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-04-03 17:28:20
Tak oni su presvedveni, ale kde beru tu istotu, ze to bude tak, ako si oni myslia, ze sa to bude vyvijat.....