Jaume Roures, zakladateľ skupiny Mediapro a socio FC Barcelona, poskytol rozhovor pre El Mundo, v ktorom uviedol, že podľa jeho názoru Barcelona nebude schopná kúpiť Neymara. Hovoril aj o možnosti ukončenia sezóny a kontroverziách súvisiacich so znižovaním miezd hráčov v katalánskom klube či krokoch, ktoré prijalo vedenie.

Roures je názoru, že mnohomiliónové transfery už nebude možné uskutočniť a poukázal takisto na koncepciu kúpy Neymara zo strany Barcelony: "Nebude možné vyplatiť za hráčov obrovské platby, ktoré sa počítajú v stovkách miliónov eur, bez ohľadu na výsledky, ktoré títo hráči prezentujú. Neverím ani vo výmeny. Podľa mňa je to hlúposť. Barcelona trpela vážnou krízou už pred koronavírusom. V súčasnosti stráca na predajoch, múzeu atď. Tieto peniaze už nezíska. Je nemysliteľné, aby Barcelona mohla minúť 100 alebo 150 miliónov eur na Neymara, ktoré nemá. Alebo ho podpísať cestou výmen. Aká výmena by bola možná s PSG, aby sa Brazílčan mohol vrátiť? Poslať Messiho? Griezmanna? Niektoré veci sa hovoria, aby vyzerali inteligentne, ale ukazujú pravý opak."

Podnikateľ porovnával snahy Barcelony vo veci zníženia miezd zhora nadol s konaním prezidenta Núñeza spred pár rokov, ktoré doviedli hráčov k vzbure: "Už sme zažili metódu nuñistov. Teraz to zapakovali. Namiesto toho, aby sa postavili problémom tvárou v tvár, stretli sa s kapitánmi, ktorí vyrastali v Barcelone a postarali sa o to, aby bolo možné dosiahnuť pokrok, tak spriatelené médiá písali nezmysly. Prilieval sa olej do ohňa, aby vznikol spoločenský tlak. Messi to dobre vysvetlil vo vyhlásení. Na vyriešenie problémov neboli potrebné tieto hlúposti. Lepšie bolo čeliť im napriamo. Zdá sa mi, že by to bolo lepšie a inteligentnejšie a jediné, čo urobili, je to, že inštitúciu ešte viac pokazili zvnútra. Messi musí byť už veľmi unavený. Nie je to prvýkrát. Ale nemyslím si, že by mal odísť, pretože kde sa bude mať lepšie, než tu."

Roures bol požiadaný o komentár k výrokom Bartomeua, ktorý uviedol, že radšej počká, aby sa hralo pred otvorenými tribúnami: "Myslím si, že takéto veci sa verejne nehovoria. Čo chce? Navádzať socios na nebezpečenstvo? Aby sa stretli a nakazili? Existujú veci, ktoré sa hovoria v záujme socios, ale bez akéhokoľvek základu."

Zakladateľ Mediapro však nemal absolútne žiadne ilúzie o prioritách, ktoré by socios mali mať: "Ak Messi strelí dva góly, žiadne problémy nebudú. Barcelona má dlh, ktorý nemôže splatiť. Na to existuje dôvod. To však trápi len málo ľudí. Preto ten, kto ponúkne racionálne riešenia týkajúce sa perspektívy ozdravenia klubu, nebude mať veľkú podporu, pokiaľ nebude sprevádzaný tým, čo vždy. Takto je to. Núñez sa vypracoval na veľkého manažéra a kupovať musel z peňazí TV3. Koemana podpísal na leasing, pretože v rozpočte nemal nič. Chválime sa dedičstvom, ale dedičstvo nie je možné predať. Nemôžete predať Camp Nou. Žijeme v metafyzike finančného inžinierstva."

Roures je názoru, že La Liga sa musí dohrať: "Patrím medzi tých, ktorí sa domnievajú, že je potrebné dohrať kolá v júli a v auguste. Akýkoľvek pokrok vo veci kalendára by bol možný len vtedy, ak by sme mali všetky bezpečnostné záruky. Nie je to tak, že sa do úvahy neberú termíny pred júlom, ale sústredil by som sa na zabezpečenie toho, aby sa mohlo hrať v týchto mesiacoch, aby sme mali väčší priestor na manévrovanie. Sezónu je tak či tak potrebné dohrať, pretože ak nie, peniaze budú stratené. Európsky futbal príde v prípade nedokončenia súťaží o 7,5 miliardy eur. Budúca sezóna sa nemôže začať, kým sa táto neskončí. Pokiaľ by zo zdravotných dôvodov nebolo možné dohrať ligu ani v júli a auguste, nebolo by možné začať sezónu 2020/2021 z tých istých dôvodov."

"Neuvažujem nad redukciou formátu v nasledujúcej sezóne. V strede týždňa sa môže odohrať viac zápasov. Špekulácie na tému nasledujúcej sezóny nemajú väčší zmysel. Pokiaľ sa nevráti do hry v júli a v auguste, nebudeme môcť začať nasledujúcu sezónu v septembri, len o niekoľko mesiacov neskôr a potom by bolo potrebné riešiť ešte viac vecí," dodal.

zdroj: El Mundo, marca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.