Samuel Eto'o patrí medzi futbalistov, ktorí počas svojej kariéry získali naviac trofejí. Tento rok uplynie 10 rokov, odkedy vyhral Ligu Majstrov s Interom Miláno. Kamerunčan spomínal na ten úspech a svoju etapu strávenú v Barcelone v rozhovore pre denník La Gazzetta dello Sport.

2 treble v rade s Barcelonou a Interom

"Boli úplne rozdielne. Inter čakal na triumf v Lige Majstrov 45 rokov. Príchod do tak výnimočného mesta a vyhrať tú trofej hneď v prvej sezóne... Zdalo sa, že je to jedinečné dosiahnutie, sen."

Transfer do Interu

"Tento príbeh je známy. Materazzi mi napísal: 'Ak prídeš do Interu, vyhráme všetko'. Nemal som uložené jeho číslo a pýtal som sa Albertiniho, či patrilo Materazzimu. Ukázalo sa, že áno. Nič také sa predtým v mojej kariére nestalo, táto správa mala veľký význam v súvislosti s mojimi ďalšími rozhodnutiami."

Mourinho

"Poslal mi dres s číslom 9 a povedal: 'Je tvoja, čaká na teba'."

Rozčarovanie Guardiolu

"Bol som sklamaný, ale naozaj som vedel, že musím odísť, rokoval som s mnohými klubmi. Správa od Materazziho však spomalila ostatné rokovania. Cítil som, že Inter bol tou správnou cestou."

Mourinho a Guardiola

"Ich jedinou spoločnou črtou je túžba víťaziť. Majú úplne odlišné osobnosti a víziu futbalu."

Hra na kraji obrany na Camp Nou za Inter

"Keď bol vylúčený Thiago Motta, Mourinho ma zavolal spolu so Zanettim a vysvetlil mi ako hrať. Nemal som ani čas myslieť na to, koľko by som mal behať po krídle. Povedal som si: 'daj zo seba všetko a nakoniec uvidíme'. A nakoniec sme boli vo finále."

Príhovor počas finále v Madride

"Nič netrvá dlho, povedal som si len, že 'vo finále sa nehrá, finále sa vyhráva'. Alebo na trávniku umrieme a vezmeme pohár do Milána, alebo umrieme a nevrátime sa vôbec. Vráťme sa s pohárom."

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-05-18 11:47:11
Pep získával trofeje svou jedinečnou filozofií (tiky taka) která mu v určitou dobu Dějin fotbalu vycházela, než samozřejmě týmy našly recept.
Mourinho vyhraval za každou cenu, jakýmkoliv podlým způsobem a v Chelsei i hnusným beton fotbalem